Kripto paralar neden düştü? Gün nasıl başlıyor?

Kripto piyasa değerini 2022 yılında sildi: Şu anki değerleme milyar dolar seviyesinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılı şimdiye kadar kripto piyasasında kötü bir dönem olarak anılıyor. 2021 yılı nasıl boğa koşusu olduysa bu senede ayıların ayak seslerini bir hayli fazla duyar gibiyizi.

Ocak ayından bu yana yaşanan düşüşün neticesinde Bitcoin sonunda 20 bin doları kırdı. Gelmez denilen seviyeye bile gelen BTC için halen kötü senaryo konuşuluyor. Bitcoin’in değer kaybetmesi diğer varlıkları da olumsuz etkiledi. Nihayetinde piyasa 2021 yılında yaptığı zirvenin epey aşağısında kaldı. Ayrıca Mayıs krizinde Terra ve Haziran Celsius, 3AC ayılara adeta yakıt taşıdı.

Terraform Labs’ın stabilcoin TerraUSD (UST) ve yerel tokeni Terra’nın (LUNA) geniş çapta duyurulan çöküşünden sonra, Celsius müşterilerin para çekme işlemlerini durdurdu. Three Arrows Capital iflasa sürüklenerek kripto para piyasasını dar bir noktaya getirdi ve önemli bir düşüş kaydetti.

Kripto market değeri 1 trilyon dolardan uzaklaştı

Gerçekten de, 30 Haziran’da alınan CoinMarketCap verilerine göre, toplam kripto para piyasası kapitalizasyonu, yılın başında olduğu yerde 2,2 trilyon dolardan 1 trilyon doların çok altına düştü.

Spesifik olarak, 1 Ocak 2022’deki küresel kripto piyasası değerinin değeri 2,188 trilyon dolardı. Ancak o tarihten bu yana değerinin %60’ından fazlasını verdi. Yani 1,3 trilyon doları kaybetti. Şu an ise kripto market değeri 850 dolar seviyelerinde.

BTC, 20K desteğini kaybetti

Özellikle, kripto piyasası çöküşüne, amiral gemisi Bitcoin’in (BTC) 20.000$ seviyesinin altına düşmesi ve günlük grafikte %5.78’lik bir kayıp aşaması büyük darbe vurdu. Şu an fiyat 19.000 dolar seviyelerinde alıcı buluyor.

Aynı zamanda haftalık grafik, Bitcoin’in yukarı yönlü çekiş kazanmak ve sürdürmek için mücadele ettiği için önceki yedi gün boyunca %7.57 düştüğünü gösteriyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin