Kripto piyasa değeri, 4 ayın en düşük seviyesine düştü!

Kripto piyasa değeri, 4 ayın en düşük seviyesine düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Asya’da piyasaların açılmasıyla başlayan yoğun satışın ardından kripto piyasasından 230 milyar dolar silindi. Kripto piyasası, son 12 saatte %11 değer kaybı yaşadı.

Bloomberg, Bitcoin’in (BTC) dibe ulaşabileceğini öne sürdü. Ancak Bloomberg’in bu öngörüsü öfkeli bir kalabalık tarafından karşılandı. İnsanlar, firmayı bir Ponzi planını desteklemekle suçladı.

Kripto piyasa değeri, 4 aydır ilk kez 2 milyar doların altına düştü

Kripto piyasaları dün geceden beri düşüyor ve toplam piyasa değerinden yüz milyarlarca doları siliyor. CoinGecko tarafından açıklanan verilere göre, kripto piyasa değeri 2,15 trilyon dolardan dört ayın en düşük seviyesi olan 1,92 trilyon dolara düştü.

Piyasa duyarlılığı giderek daha fazla düşüş beklediği için korku ve açgözlülük endeksi ‘aşırı korku’ seviyesi olan 19’a düştü. Piyasada yaşanan kargaşanın sorumluluğu çoğu zaman olduğu gibi yine BTC’ye yüklendi.

BTC ve altcoinler büyük kayıp yaşadı

Yazı yazılırken BTC, 4 Ağustos 2021’den bu yana en düşük seviyesi olan 38.937 dolardan işlem görüyordu. Son 12 saat içinde Bitcoin, neredeyse altı ayın en düşük seviyesi olan 38.536 dolara düşerek toplam 4.800 dolar civarında düşüş yaşadı. Şimdi 40.000 dolar aralığındaki desteği kırdı ve bu aşamada daha fazla kayıp olması çok muhtemel görünüyor.

Kara Cuma kargaşası, Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Polkadot (DOT) ve Avalanche (AVAX) gibi yüksek sermayeli kripto varlıklarını etkiledi. Bahsi geçen tüm altcoinler %9’dan fazla değer kaybı yaşadı.

Bunun yanında, Solana (SOL), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) ve Polygon (MATIC) %7-9 arasında değer kaybetti. Fiat para birimlerine endeksli olan sabit paraları es geçersek piyasanın şu an için tek yeşilde işlem gören kripto parası Bitfinex’in LEO tokeni. LEO, %2,7 kazançla 3,77 dolardan işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin