Kripto piyasa değeri, 5 ay önceki seviyesine geriledi
Kripto piyasa değeri, 5 ay önceki seviyesine geriledi

Kripto piyasa değeri, 5 ay önceki seviyesine geriledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri, kripto pazarındaki dramatik düşüşün kötüleşmesiyle yüz milyarlarca dolar değer kaybetti.

22 Ocak Cumartesi günü, küresel kripto piyasa değeri, son gündeki %12,02 düşüşün ardından 1,62 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. Sonuç olarak, kripto piyasası değeri, fiyatı 1,98 trilyon dolardan 1,62 trilyon dolara düşerken, sadece bir günde değerinden 356 milyar dolar piyasadan çıktı.

Kripto para piyasasının önceki 24 saat içindeki toplam hacmi, %26.92’lik artışla 131,90 milyar dolara ulaştı.

DeFi, toplam kripto piyasasının 24 saatlik hacminin 19.36 milyar dolarını (yüzde 14.68) oluştururken, stabil coinlerin işlem hacmi şu anda 107.34 milyar dolar ile kripto piyasasının 24 saatlik hacminin %81.38’ini oluşturuyor. Özellikle, piyasa değeri en son bu kadar düşük olduğunda takvimler, 8 Ağustos 2021’i gösteriyordu.

Kripto varlıklardan çıkan para hisse senetlerine mi gidecek?

Kripto piyasasının küçülmeye devam ederken şu anda düşüş eğiliminde olduğu gerçeği ışığında, Andersen Capital Management’ın baş bilgi sorumlusu Peter Andersen dahil bazı uzmanlar “kriptonun büyük bir düzeltmeye yöneldiğini” düşünüyor.

Aynı şekilde, InTheMoneyStocks.com’un baş piyasa stratejisti Gareth Soloway, sürekli Bitcoin oynaklığının emtianın 20.000 doların altına düşmesine neden olabileceğini, ancak kripto para biriminin uzun vadeli beklentilerinin yükselişini sürdürdüğünü söyledi.

Sonuç olarak, eski hedge fon yöneticisi ve Mad Money sunucusu Jim Cramer, kripto piyasasından ayrılan paranın hisse senetlerine gideceğini düşünüyor:

“Bence kriptodan hisse senetlerine gelen bir para dalgası olacak.”

Bitcoin fiyat analizi

Özellikle, en büyük kripto varlığın son gün %8,99 ve önceki yedi gün içinde %17,40 değer kaybetmesiyle, paranın çoğunluğu Bitcoin’i terk etti. Bu durum, aynı zamanda Bitcoin tarihine en kötü yıl başlangıcı olarak geçiyor. Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.000 doların üzerine çıktıktan sonra, bugün BTC, 36.000 doların altında bir değere sahip.

Bitcoin fiyatı Perşembe gecesi ve yaklaşık 43.000 $’dan yaklaşık 38.500 $’a düşerken Cuma gününe kadar zaten önemli bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, düşüş Cumartesi sabahı erken saatlerde daha da genişledi ve CoinMarketCap istatistiklerine göre şu anda 35.567 dolardan işlem görmesine rağmen hisse senedi 35.140 dolara düştü.

Yılın başında kripto para satın alan herhangi bir Bitcoin yatırımcısı, yatırımlarının sadece üç hafta içinde değerinin %23’ünden fazlasını kaybettiğini gördü.

Diğer kripto para birimleri çok daha sert düşüşler gördü; örneğin, Ethereum şu anda geçen haftalık %26,7 oranında değer kaybetti; benzer şekilde, Binance Coin (BNB) ve Cardano (ADA) önceki yedi gün içinde sırasıyla %28,8 ve %19,7 oranında düştü.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin