kripto para sermaye değeri
Toplam kripto para piyasa değeri uzun vadeli eğilimi için belirleyici seviyeye yaklaşıyor

Kripto pazarlarına yeni sermaye girişi… BCH, LTC ve Tezos dikkat çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarlarında yeni haftanın başlangıcında Bitcoin Cash, Litecoin ve Tezos ilk önemli hareketleri yaparken Bitcoin’in de kazanç elde ettiğini görüyoruz.

Haftanın ilk gününde kripto pazarlarında yeni hareketler görülüyor. Üç günlük düzeltmenin ardından piyasanın yükselişe geçtiği görülüyor. Altcoin pazar sermayesi bir kez daha 180 milyar dolara hareket ederken, kripto piyasalarına yaklaşık 5 milyar dolar daha giriyor.

Bitcoin, hafta sonu en yüksek değer olarak 5.150 dolar seviyelerini gördü. Pazar günü hafifçe geri çekilmenin ardından BTC, yazım esnasında yüzde 2’ye yakın artış ile 5.160 dolar seviyelerine ulaştı. Piyasa algısının hala yükseliş yanlı olduğu görülürken bazı analist görüşler piyasanın bir düzeltmeye daha girebileceği yönünde. Bu bağlamda Bitcoin için daha büyük bir geri çekilme öngörülüyor.

Ethereum tekrar 170 dolara yaklaşan fiyat hareketleri gösteriyor.  Yüzde 2,5 civarında bir kazanç hacim seviyelerini 5 milyar doların üzerine kaydırdı. 100 saatlik hareketli ortalamanın (165 dolar) üzerinde bulunan ETH için kazanımların artması bu seviyenin üzerinde kalmasına bağlı.

Şu anda ilk 10’un pozitifte olduğunu görüyoruz. Ayrıca bugün Asya ticareti sırasında iki altcoin dikkat çekiyor. Bitcoin Cash bir kez daha yüzde 10’a yakın yükseliş ile 300 dolara yaklaşırken 5,3 milyar dolar sermayesi ile dördüncü sırada yer alıyor. BCH için son gelişmeler olumlu olurken Bitcoin’den daha iyi performans göstermeye devam ediyor. Litecoin, yüzde 8’e yakın artışla 83 doları zorlarken EOS’un yüzde 5’e yakın kazanımını görüyoruz. XRP’nin ise ilk 10’da en az kazanan altcoin olduğunu görüyoruz.

İlk yirmi kripto parada da olumlu hareketler var. İlk 20’de öne çıkan altcoinlerden Tezos, yüzde 15 civarında yükseliş ile 1,13 dolardan el değiştiriyor. Geri kalan altcoinlerin ise ortalama yüzde 3 – 4 oranında kazanımlarını görüyoruz.

Tezos trendi dikkat çekiyor

Tezos’ a bir parantez açmak gerekirse; yeni hafta başlangıcı ile yüzde 18’e varan artış ile 1,15 dolara kadar çıktığına şahit olduk. Mevcut performansı ile ilk 50’nin en iyi performans gösteren altcoini konumunda. Vakıf, yönetişimini geliştirmek için tüzüğünü ve esnetme esaslı konsensüs protokolünün bir parçası olan Tezos2da bir güncellemeye gitmesi piyasa tarafından olumlu algılanmış gibi gözüküyor.

Maximine Coin, dünkü kazancına yüzde 15 daha ekleyerek yeniden yükselişe geçti. Ve 91. Sırada bulunan Lambda ise şu an yüzde 16’lık kazanç ile piyasanın en çok kazananı. ABBC Coin ise piyasanın çoğu kazanım elde ederken yüzde 12’ye varan çift haneli kayıplar gösteriyordu. Son zamanların dikkat çeken kripto paralarından Enjin Coin’in ise yüzde 6’ya yakın düşüşü dikkat çekiyor.

Kripto pazarındaki toplam sermaye, bir gecede 5 milyar dolar kadar artarak 176 milyar dolara çıktı ve yüzde 3’e yakın artış ile yavaş ve istikrarlı bir seyir izliyor. Gün ilerledikçe de işlem hacminin 40 milyar dolara tırmanmaya başladığını görüyoruz. Bitcoin baskınlığı bir kez daha yüzde 52’nin altına düştüğü için altcoin pazarının şu anda piyasalara yön vermeye daha yakın olduğu görülüyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin