featured

Kripto paraların ilgi çekici yolculuğu: Geleceğin para birimi olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yılın başında kripto piyasası yatırımcılar için harika görünüyordu. Bir önceki seneye göre piyasa lideri olan Bitcoin %61 oranında bir artış kaydederken, en büyük altcoin olan Ethereum ise %408 değer kazanmıştı. Kriptoların en son büyük bir yükselişi 2017’deydi. Ancak kısa süre sonra yani ertesi yıl bir düşüşle karşılandı. Piyasa, 2021’de bir miktar düzeltme yaşamaya başladı ve ardından bunu yine bir yükseliş izledi.

Ne yazık ki, piyasa 2022’nin çoğunluğunda kötü bir performans sergiliyor. Yılın ilkbaharında düşüş eğilimleri vardı. Borsa, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, artan enflasyon ve makroekonomik sorunlar gibi çeşitli faktörler nedeniyle düştü. Ne yazık ki kripto para birimleri de borsayı takip etti ve beklenenden daha hızlı düşmeye başladı.

Yatırımcılar ve kullanıcılar, 2023 ve sonrasında kripto pazarını nelerin beklediğini merak ediyor.

2022 sonuna doğru performans nasıl olacak?

Piyasa, Haziran 2022’deki zayıf performansın ardından toparlanmış gibi görünüyor. Yalnızca temmuz ayında, Bitcoin fiyatları etkileyici bir şekilde %23 oranında arttı. Aynı yılın ağustos ayının başlarında, Bitcoin yaklaşık 17,708 dolardan 24,000 dolara yükseldi. Aynı zamanda, Ethereum fiyatı da %58 oranında büyük bir artış gösterdi.

Eylül ayına girerken, Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto para birimlerinin yüksek bir büyüme görme olasılığı düşük. Ancak yılın başında olduğu gibi keskin bir şekilde düşmeyebilir. Bitcoin’i çıkmaza sokan güçlerden biri, Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık BTC varlıklarının %75’inden fazlasını sattığı yönündeki son haberler oldu. Bu, birçok yatırımcının piyasa liderinin sahip olduğu küçük desteğin aşındığını hissetmesine neden oldu.

kripto para

Bitcoin’in toplam piyasa değeri 1 trilyon doların biraz üzerinde. Bu, Kasım 2021’deki 3 trilyon dolarlık değere göre keskin bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor. 2022’nin çoğunda zorlu bir yolculuk geçiren diğer alanlar arasında kripto para birimi borç verme piyasası yer alıyor.

Temmuz ayına kadar birkaç varlığı öldüren bir borç kaldırma sürecine yol açan bir likidite krizi yaşandı. Tüm bunlara rağmen, kripto paranın yıl sonuna doğru canlı kalması bekleniyor.

Kriptolar dibe vurdu mu?

Birçok endüstri analisti, kriptonun Haziran 2022 civarında dibe vurduğuna ve yakın geçmişte toparlandığına inanıyor. Voyager, Celsius ve diğer birçok kripto firmasının kaldıracının düşürülmesi, kripto pazarının zaten dibe vurduğunun bir işareti. Görünen o ki, pazarın en yoğun aşaması çoktan geride kaldı ve yakın geçmişte toparlanmasının nedeni perakende yatırımcılar.

İnsanların kriptonun iyileşeceğine inanmasının bir başka nedeni de hükümet kurumlarının enflasyonla mücadele için attığı agresif adımlar. Federal Rezerv, yatırımcıların gözünde iyimserlik getiren hareketler sergiliyor. Bu, geleceğin kripto para birimi için iyi görüneceği anlamına gelir.

Ağustos ve ekim ayları arasında yatırımcılar, SEC’in (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) tıpkı Coinbase’de olduğu gibi menkul kıymet borsalarına karşı adımlar atıp atmadığını görmek isteyecekler. Etkilenecek herhangi bir kripto menkul kıymeti düşüşle karşı karşıya kalacaktır. Ayrıca, bazı kripto para birimleri menkul kıymetler olarak sınıflandırmayı amaçlayan yasanın geçme ihtimalinin düşük olması, yatırımcılar arasındaki tedirginliği azaltması bekleniyor.

2023 ve sonrasında neler olacak?

Kripto para birimlerinin 2023 ve sonrasında hangi yöne gideceğini tahmin etmek hâlâ imkansız. Bununla birlikte bu yolu, kripto paraların bir değişim aracı olarak düzenlenmesi ve benimsenmesi ile ilgili çeşitli konular belirleyecektir. Kriptoların yönünü belirlerken dikkat etmeniz gereken birkaç şey:

-Amerika Birleşik Devletleri ve diğer büyük ülkelerdeki kripto para birimi düzenlemeleri

-Genel olarak kripto para ödemelerinin benimsenmesi

-Bitcoin gibi dijital para birimlerine dayalı borsada işlem gören fonların hareketi

-Yasal ödeme aracı olarak kripto para birimlerini benimseyen ülkeler

Kripto paralar geleceğin ana para birimi olabilir mi?

Küresel kripto düzenlemesi için bir çerçeve olması bekleniyordu. Bununla birlikte, bazı ülkeler dijital para birimlerinin kullanımını zaten yasaklamışken, El Salvador gibi diğerleri onları zaten yasal ihale haline getirdiği için bir fikir birliği yok gibi görünüyor. Bu nedenle, kripto para birimi ile çalışmak için genel kabul görmüş bir yasal çerçeveye sahip olmak uzun zaman alacaktır.

Bu arada, daha fazla insanın günlük işlemlerinde dijital para birimleri kullanmaya başlaması bekleniyor. Zaten, kumarhaneler ve çevrimiçi pazaryerlerinin başı çektiği, kripto para biriminin kullanımı internette oldukça yaygın. Birkaç fiziksel mağaza, dijital para birimlerini kabul etmeye başladı bile.

Gerçekten de, kripto paralar geleceğin para birimi olabilir. Çeşitli avantajlar, onu dünya çapında mal ve hizmetlerin değerini değiştirmek için ideal bir yol haline getirir.

Ayrıca, kripto para birimi insanlara ev sahibi ülkenin para birimini satın alırken döviz kuru hakkında endişelenmeden dünyanın dört bir yanından satın alma özgürlüğü verir. Oyuncuların kumar oynarken kripto para kullanmalarının ana nedeni budur. Bu özgürlük, daha fazlasını gelecekteki satın alımlar için dijital para birimini kullanmaya çekecek.

Genel olarak, kripto para birimi henüz geçici bir şey gibi görünmüyor. Yakın geçmişte yaşadığı oynaklığa rağmen gelecekte toparlanacak ve para piyasasında önemli bir rol oynamaya devam edecektir.

bitrates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin