featured

Kripto paraların geleceği, son aylarda yaşanan kayıpların ardından nasıl görünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in son aylarda büyük oranlarda değer kaybetmesinin ardından altcoin’ler de düşüş yaşadı. Bitcoin, kısa süre önce 30,000 doların altına düştü. Bunun ardından Ethereum da büyük ölçüde kayıplar yaşadı ve 2,000 doların altına geriledi. Ayı piyasası sert bir şekilde geldi. Peki, bu saatten sonra kriptoların geleceği nasıl görünüyor?  Yakında başka bir boğa piyasası yaşanabilir mi?

Kripto fiyatları son aylarda nasıl performans gösterdi?

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, kripto para birimi fiyatlarında istikrarlı bir düşüş gördük. Özellikle Bitcoin rotayı belirledi. Kasım 2021’de, Bitcoin fiyatı hâlâ tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68,000 doların üzerindeydi. Ancak, son zamanlarda Bitcoin’in 30,000 doların altına düşmesine sebep olan güçlü kayıplar yaşandı.

En büyük altcoin olan Ethereum fiyatı da kasım ayında 4,800 dolar civarında tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Son zamanlarda, ETH fiyatı 2,000 doların altına bile düştü. En önemli iki kripto para birimi, altı ay içinde değerlerinin %50’sinden fazlasını kaybetti. Dolayısıyla kripto para birimlerinin bugünü ve geleceği ayı piyasası tarafından belirlenecek gibi görünüyor.

Kripto pazarı neden çöktü?

Geçmişte kripto para birimlerinde boğa piyasaları gördük. Bu, 2020’nin sonunda başladı ve 2021’de ilkbahar ve yaz aylarında daha uzun bir ara vererek istikrarlı bir şekilde devam etti. Kasım ayında birçok kripto para birimi tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Bununla birlikte birçok yatırımcı fiyatların yakın gelecekte artmaya devam edeceğini umdu.

Ancak durum böyle değildi. Kripto para birimlerinin değerinin düşmesine birçok faktör katkıda bulundu:

Pandeminin son alevlenmesi borsalardaki fiyatların düşmesine neden oldu ve bu da kripto pazarını vurdu.

Teknoloji hisselerindeki genel zayıflık, kripto para birimlerini de aşağı çekti.

Döviz piyasasındaki açık pozisyonların kapatılması, kısa vadeli fiyat düşüşlerini şiddetlendirerek, kısa sürede keskin fiyat düşüşlerine neden oldu.

Amerikan merkez bankası FED’in tehdit ve nihayetinde kilit faiz oranlarındaki artışı gerçekleştirmesi, kripto para birimleri gibi riskli yatırımları daha az çekici hale getirdi.

Kripto fiyatları gelecekte toparlanabilir mi?

Kripto para fiyatları şu anda belirgin bir ayı piyasasında olduğumuzu gösteriyor. Peki kripto para fiyatlarının geleceği nasıl görünüyor? Bu ayı piyasası aylarca hatta yıllarca devam edecek mi?

Normalde, tüm piyasa 4 yıllık bir döngü içinde çalışır. Bu, bundan en az 1-2 yıl sonra bir ayı piyasası göreceğimiz anlamına gelir.

kripto para

Ancak son aylarda piyasanın ritmi değişti. Bitcoin fiyatında daha da büyük bir artış, yılın başında gerçekleşmiş olmalıydı. Bu nedenle, döngülerde bir değişiklik ve nihayetinde daha hızlı bir boğa piyasası görebiliriz.

Kriptoların geleceği nasıl olacak?

Şimdilik daha uzun bir ayı piyasası söz konusu değil. Bununla birlikte sona ererse, bir sonraki yükseliş döngüsünde neredeyse kesin olarak Bitcoin 100,000 dolar ve Ethereum ise 10,000 dolara kadar yükselebilir.

Bununla birlikte, bazı analistler Bitcoin’in hâlâ 20,000 dolara düşebileceğini varsayıyor. Ancak bundan sonra tekrar daha yüksek fiyatlar görmeliyiz.

Şu anda, kripto para birimleri yatırıma değer mi?

Birçok yatırımcı ayı piyasasında yatırım yapmayı erteler. Çok az kişi ayı piyasasına yatırım yapar çünkü hızlı kâr elde etme şansı zayıftır. Ancak uzun vadede bu durum sizi yatırıma davet ediyor. Ancak yatırımcılar, bir sonraki yükseliş döngüsünde yatırımın karşılığını alana kadar sabırlı olmak zorunda kalabilir.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin