Kripto paralarda yükseliş ne zaman başlayacak?
Kripto paralarda yükseliş ne zaman başlayacak?

Kripto paralarda yükseliş rallisi ne zaman başlayacak? Düşüşten bıkanlar buraya!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto paralardaki son düşüşe rağmen yatırımcılar piyasanın uzun vadeli potansiyeline odaklanıyor.

Amiral gemisi kripto olarak Bitcoin (BTC), Kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardan yaklaşık %58 düşerken, bu, piyasanın ilk büyük düşüşü değil. Aralık 2013 ve 2017’de Bitcoin sırasıyla %50 ve %84 oranında düşmüştü.

Mart 2020’de BTC tekrar %50 düşüş yaşadı. Bunu, Mayıs 2021’de bir başka %53’lük düşüş izledi ve bu da küresel kripto pazarından tek bir hafta içinde 1 trilyon dolarlık devasa bir değerin silinmesine neden oldu. Bununla birlikte, hatırlanması gereken önemli nokta, Bitcoin’in her zaman bu düşüşlerden kurtulduğu ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığı. Ek olarak, birkaç kuruştan on binlerce dolara fırlayan bir kripto varlığından bahsediyoruz. Ancak açık olalım: İyimser olmak için tek neden bu değil.

Bitcoin’in altında yatan teknolojinin, yani Blockchain’in inanılmaz derecede güçlü olduğunu ve dünyayı değiştirme potansiyeline sahip olduğunu söylemeye gerek yok. Daha fazla insan Bitcoin ve blok zinciri teknolojisi hakkında bilgi edindikçe, bu yeni yıkıcı teknolojinin büyük potansiyelini görebilir ve yatırım yapabilir.

Bu nedenle, şu anda hangi fiyat noktasında destek bulacağı görülmeye devam edecek olan Bitcoin fiyatı kısa vadede değişken olsa da, analistler arasındaki fikir birliği, uzun vadede yükselmeye devam edeceği yönünde. Gittikçe daha fazla insan piyasayı benimsiyor.

Ayrıca tüm bunlarda Wall Street’in önemli rolünü de unutmayalım.

Finans dünyası giderek daha dijital hale geldikçe, Wall Street’in yönünü kripto paralara dönmesi şaşırtıcı değil. Bitcoin’den Ethereum’a (ETH), yatırımcıların aralarından seçim yapabilecekleri çok sayıda seçenek var. Wall Street’in en etkili firması Goldman Sachs’ın bir Bitcoin ticaret masası açtığına dair son duyuruyla birlikte, ana akım finans dünyasının kripto para birimini ciddiye aldığı açık.

Peki Wall Street yönünü neden kripto para birimlerine dönmeye başladı?

Birkaç temel neden var. İlk olarak, kripto paralar enflasyona karşı bir koruma olarak görülüyor. Geleneksel itibari para birimleri ile merkez bankaları istedikleri zaman daha fazla para basabilir ve bu da enflasyona yol açabilir. Kripto paralarda sınırlı bir token arzı var, bu nedenle enflasyon bir endişe kaynağı değil.

İkincisi, kripto paralar portföyü çeşitlendirmenin bir yolu olarak görülüyor. Hisse senedi piyasasının oynaklığı ile birçok yatırımcı varlıklarını korumanın yollarını arıyor. Kripto para birimleri, fiyatları hisse senedi piyasasına bağlı olmadığı için bunu yapmanın bir yolunu sunuyor.

Wall Street’in kripto paralara dönmesinin üçüncü nedeni, altında yatan ve daha önce bahsedilen Blockchain teknolojisi. Blockchain, güvenli ve şeffaf olan dağıtık bir defter sistemidir. Bu, onu her zaman riski azaltmanın yollarını arayan finansal kurumlar için çekici bir seçenek haline getiriyor.

Önümüzdeki aylarda ve yıllarda giderek daha fazla Wall Street firmasının kripto para alanına dahil olduğunu göreceğiz.

Bu nedenle, mevcut ayı piyasası cesaret kırıcı olsa da panik yapmamak ve büyük resme odaklanmak gerekiyor. Bu düşüş bir düzeltmeden başka bir şey değil ve başka bir boğa koşusu görmemiz an meselesi olarak görülüyor. İşletmeler ve tüketiciler, Blockchain teknolojisinin sunduğu değeri ve potansiyeli anlamaya başladıkça, benimseme artacak.

wallstreetpit


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin