Kripto paralarda sert düşüşü tetikleyen son gelişmeler neler?
Kripto paralarda sert düşüşü tetikleyen son gelişmeler neler?

Kripto paralarda sert düşüşü tetikleyen son gelişmeler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasalarının dünden bu yana şiddetli satış baskısı altında olmasının bazı önemli nedenleri bulunuyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin fiyatı, günlük %8’ lik bir düşüşün ardından 42.500 dolara kadar geriledi. Bitcoin alıcıları, toparlanmak için mücadele ediyor ve şu anda 43.000 dolar bandında kalma mücadelesi var.

Solana (SOL), Terra (LUNA) ve Polkadot (DOT) çift haneli kayıplar kaydederken, altcoin’lerin saha sert darbeler aldığı görülüyor.

Fed, borsa yatırımcılarını endişelendiriyor

Piyasa türbülansı, ABD Merkez Bankası’nın Çarşamba günü açıklanan Aralık toplantısından dakikalar sonra merkez bankasının bu Mart ayında faiz oranlarını artırabileceğini göstermesinin ardından geldi.

Haber, ABD hisse senetlerini keskin bir şekilde düşürdü. Bitcoin ile güçlü korelasyonu ile bilinen teknoloji odaklı Nasdaq Composite endeksi %3,34 gerileyerek 15,100’de kapattı. Nvidia, AMD ve Adobe’nin hisseleri %5’ten fazla düştü. Dow Jones Sanayi Ortalaması ve S&P 500 de kırmızıda kapandı.

Kazakistan’da protestolar büyüyor

Bitcoin ayrıca, ikinci en büyük Bitcoin madencilik merkezi olan Kazakistan’da patlak veren protesto dalgası nedeniyle kripto para madenciliği sektöründe başka bir ters rüzgarla karşı karşıya. Ülke hükümeti huzursuzluğu bastırmak için ülke çapında interneti kapatma kararı alması sonrası ülkede madencilik faaliyetleri de durma noktasına geldi.

Coinwarz tarafından sağlanan verilere göre, ağın hash oranı 1 Ocak’ta 229 EH/s’de zirve yaptıktan sonra 165 EH/s’ye düştü.

Bitcoin çok önemli bir destek seviyesinin altına düşüyor

Fundstrat Global Advisors genel müdürü Mark Newton, 45.655 doların Bitcoin için önemli bir destek seviyesi olduğunu belirtiyor.

Şimdi ihlal edildiğine göre, ilk kripto para birimi Eylül 2021’den bu yana ilk kez 40.000 dolar seviyesinin altına düşme riskiyle karşı karşıya

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin