Kripto paralar çöküşte: Düşüş sürecek mi? Bitcoin ve Ethereum şoku
Kripto paralar çöküşte: Düşüş sürecek mi? Bitcoin ve Ethereum şoku

Kripto paralar çöküşte: Düşüş sürecek mi? Bitcoin ve Ethereum şoku

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dünyasındaki ayı eğilimi devam ediyor. Bunun bir sonucu olarak en baskın kripto para birimleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), son 18 ayın en düşük seviyelerine indi. BTC, Aralık 2020’den bu yana ilk kez 18.000 dolara dokundu, ETH fiyatı 3 haneye düştü ve 987 $’dan işlem gördü.

Öncü kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum Nisan ortasında başlayan düşüş eğilimini henüz düzeltemedi. BTC, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.789 $’dan değerinin neredeyse %72’sini kaybetti. ETH ise tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.891 $’dan değerinin %79’undan fazlasını yitirdi.

Aralık 2020’den beri en kötü gün

Bitcoin, tarihte ilk kez önceki yarılanma döngüsünde görülen zirvenin altına düştü. Bu haberin yazıldığı sırada BTC 18.926 dolardan işlem görüyor ve Aralık 2020’den bu yana yeni bir dip seviye oluşturuyor.

Ethereum, Bitcoin’in ardından düşen en büyük altcoin oldu ve topluluk 8 Haziran’da en büyük beklentisi olan The Merge’i başlattı. Yine de altcoin 987 dolara kadar indi.

Bitcoin ve Ethereum piyasanın %58’inden fazlasını elinde tutuyor. Bunun bir sonucu olarak tüm kripto piyasası baskı altında. Piyasa 1 trilyon doların altına düştü ve değerinin %70’inden fazlasını kaybetti. Şu anki piyasa değeri 838 milyar dolar.

Yatırım aracı Three Arrows Capital’de likidite sorunlarına yönelik en son gerileme ve FinTech protokolü Celsius’un yanı sıra makro zemin ile ilgili önceki sorunlar, piyasanın düşmesi için alan yarattı.

Kripto para topluluğu, piyasayı kurtarmaya pek çalışmıyor ve yatırımcılar umudunu kaybediyor. Birçok yatırımcı ve milyarder, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinde milyarlarca dolar kaybediyor. Bunun bir dipten alım olarak mı görüleceği yoksa daha büyük düşüşlere mi kapı açacağı merak ediliyor. Kurumların bu kez dipten girişler yapıp yapmayacağı bekleniyor.

thenewscrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin