featured

Kripto Paralar: ”Yine yeşillendi Fındık Dalları”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günlerdir oldukça çalkantılı ve istikrarsız bir süreç yaşayan kripto para listeleri bir yeşil, bir kırmızı derken ”yine yeşillendi fındık dalları”nı hatırlatan tabloya geri döndü.

coinmarketcap ekran görüntüsü 

Özellikle Çin’in, yeni kripto para token satış süreci olarak adlandırabileceğimiz ”ICO”lar hakkındaki tutum açıklamaları ve çıkarmayı planladıkları düzenleme haberleri, kripto para yatırımcılarının tedirgin olmalarına neden oldu. Kripto para birimlerinden herhangi birine yatırım yapmış bir yatırımcı ya da kullanıcı için dedirginlik demek, genelde elinde bulunan dijital parasını usd, euro ya da yerel para birimine çevirmesi demektir. Çinden ard arda gelen ve bazı ülkeler tarafından desteklenen ICO tutumları haberleri ise büyük bir kitlenin tedirgin olmasına neden olmuş olabilir.
reklam:



Tedirginlik kısa sürdü ve birkaç gün süren istikrarsız tablolar dünden itibaren yerini yeşil bir tabloya bıraktı. Çünkü Çin’in üzerinde durduğu düzenlemeler ile, Bitcoin ya da diğer kripto para birimlerinin bir ilgisi olmadığı gerçeği, kripto para yatırımcıları tarafından anlaşılmaya başladı.

Hafta sonu bazı borsalarda 5.000 dolar bandını yakalayan Bitcoin dahi çıkan haberlerin yanlış algılanmasından etkilendi 3 gün içinde 4.000 dolara kadar geriledi. Bitcoin ve Kripto para sektörü hakkında güncel haberleri takip ederek yayınlayan yayın organları’nın konu hakkındaki takibi, hızlı haber akışı sayesinde kullanıcılar Çin’in tutum nedeninin doğrusunu hızlı bir şekilde öğrendi ve Bitcoin tekrar güven tazeledi. Paris Hilton’un ICO tanıtımı, Rusya’nın ilk kripto para borsasını onaylaması vb gibi haberler de sektörün yeşile dönmesinden şüphesiz ki etken oldular.

Birçok yazımda belirttiğim gibi, sektörün lokomotifi olan Bitcoin’in düşüşünden alt coinlerin etkilenmemesi mümkün olmadığı gibi, yükselişinden de eklilenmemeleri mümkün değil. Yükselişe geçen Bitcoin, beraberinde alt coinleride sürükler ki nitekim bu günkü tablo bunu çok iyi gösteriyor. 4.000 dolar düşüşünden sonra bu gün Bitcoin 4.500 dolar bandının üzerine çıktı ve 75 milyar dolar piyasa değerine ulaştı.

İlk 10 kripto paraya baktığımızda %17’ye varan artışlarla istikrar yakalandığını görebiliyoruz.  %13’e yakın artış kaydeden Ethereum, 326 dolar kurundan işlem görüyor ve piyasa değeri tekrar 30 milyar doları aştı.

Bitcoin Cash yeniden 560 dolar seviyesine yükseldi ve neredeyse 10milyar dolar piyasa değeriyle Ripple’ın üzerine çıktı. Ripple ise, 0.22 dolar kuru ve 8.4 milyar dolarlık piyasa değeri ile dördüncü sırasını koruyor.

Çin’in ethereum’u Neo, Çinden gelen haberlerden en çok etkilenen dijital para gibi görünüyor. neredeyse 50 dolar seviyelerini yakalamış olmasına rağmen, 17 dolara kadar geriledi. Güne hafif toparlama ile başlayan Neo, 21.9 dolardan işlem görüyor ve 1milyar doların üzerinde piyasa değerini koruyor.

 

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin