Kripto paralar yasaklandı! Bu ülkede şimdi ne olacak?
Kripto paralar yasaklandı! Bu ülkede şimdi ne olacak?

Kripto paralar yasaklandı! Bu ülkede şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Pakistan tüm kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamaya karar verdi.

Dijital para birimleriyle ilgili bir dava sırasında SHC’ye sunulan rapora göre Pakistan Devlet Bankası ve federal hükümetin tüm kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamaya karar verdiğini bildirdi.

Pakistan’daki kripto para birimlerinin durumu, bu varlıkların ticaret için kullanımını düzenleyen yasa ve kuralların yokluğunda belirsizlik içindeydi.

20 Ekim’de Sindh Yüksek Mahkemesi federal hükümete kripto para birimlerini üç ay içinde düzenlemesini söyledi. Samaa TV’nin bildirdiğine göre mahkeme, hükümeti kripto para birimlerinin yasal statüsünü belirlemek için federal finans sekreteri başkanlığında bir komite kurmaya yönlendirdi.

Pakistan Federal Soruşturma Ajansı iş başında

Mahkeme, yetkililere kripto para kullanımı hakkında bir rapor hazırlamaları talimatını vermişti.

Daha önce Pakistan Federal Soruşturma Ajansı (FIA), yaklaşık 100 milyon ABD dolarını içeren bir kripto para dolandırıcılığı soruşturması sırasında olan Binance’e bir bildiri yayınladı.

FIA’nın siber suç kanadı, bir duyuru aracılığıyla Binance Pakistan’ın genel müdürünü veya büyüme analistini çağırdı ve medya raporlarına göre kuruluşun dolandırıcılık konusundaki pozisyonunu açıklamaya çağırdı.

Xinhua’nın FIA’ya dayandırdığı habere göre, geçen ay Pakistan’ın dört bir yanından insanlar, milyarlarca Pakistan rupisini çaldığı iddia edilen en az 11 mobil uygulama hakkında FIA’ya şikayette bulundu.

Raporlar, Pakistan halkının sadece altı ayda 5 milyon dolar değerinde kripto para satın aldığını söylüyor.

Pakistan yerel medyasına göre, çeşitli özel bankalara ve döviz firmalarına ait en az 1.064 kişi milyarlarca Pakistan rupisi değerinde 2.923 işlem gerçekleştirdi.

FIA, yatırımcıları ve fon sağlayıcıları aramaya başladı ve 1.054 kadar hesap donduruldu.

Ekim 2021’de yapılan bir araştırma, Pakistan’ın son 12 ay içinde kripto para biriminin benimsenmesinde büyük bir artışa tanık olduğunu ortaya koydu. Daily Pakistan’ın bildirdiğine göre, 2021 Chainalysis Küresel Kripto Benimseme Endeksi, Pakistan’ı endeks puanı açısından üçüncü en yüksek sıraya koydu.

aninews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin