Savaşın ortasında sürpriz gelişme! Zelenski imzaladı, kripto paralar Ukrayna’da resmen yasallaştı!
Savaşın ortasında sürpriz gelişme! Zelenski imzaladı, kripto paralar Ukrayna’da resmen yasallaştı!

Savaşın ortasında sürpriz gelişme! Zelenski imzaladı, kripto paralar Ukrayna’da resmen yasallaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya işgaline direnen Ukrayna’da bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, ülkede kripto para varlıklarını yasallaştıran “Sanal Varlıklar Üzerine” isimli yasayı imzaladı.

Ukrayna’nın kripto para yasasında neler var?

İmzalanan yasada özetle aşağıdaki bilgiler yer alıyor:

  • Hangi varlıklar kripto varlığı olarak kabul ediliyor?
  • Kripto paraları kimler piyasaya sunabilir, bu varlıkların nasıl tescil edilmesi gerekir?
  • Ukrayna Ulusal Bankası ile Menkul Kıymetler ve Borsa Ulusal Komisyonu, ülkenin kripto düzenleyicileri olarak belirlendi.
  • Ukrayna hükümeti tasarıyı ilk olarak 17 Şubat’ta tanıttı. Bugünkü imza, yasayı Avrupa ülkesinde resmi hale getirmiş oldu.

El Salvador’un hamlesiyle karıştırılmamalı

Kripto para birimlerinin şimdiye kadar Ukrayna’da yasa dışı olmadığını ve ayrıca Ukrayna’nın duyurusunun ülkede Bitcoin’i yasal para birimi yapmakla ilgili hiçbir şey söylemediğini, dolayısıyla bugünkü hamlenin El Salvador’un yaptığına benzemediğini belirtmek önemli.

Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ülkede kripto para birimi konusunda ulusal bir politika oluşturmanın yanı sıra onaylı kripto para birimi distribütörlerine izinler vermek için çalışacak.

Ülke Rus işgaline karşı savaşmaya devam ederken, 100 milyon dolara yakın kripto para bağışı aldı. Bitcoin, Ethereum, Solana, Polkadot ve hatta memecoin Dogecoin üzerinden pek çok kripto para bağışı yapıldı.

Ukrayna’nın Başkan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, 26 Şubat’tan bu yana ülkenin resmi cüzdan adreslerine Bitcoin ve Ethereum bağışları yapılmasını rica ediyor.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, yasanın imzalanmasına ilişkin duyurusunda şöyle konuştu:

“Bu yasanın Cumhurbaşkanı tarafından imzalanması, kripto sektörünü gölgelerden çıkarma ve Ukrayna’da sanal varlıklar için yasal bir pazar başlatma yolunda önemli bir adımdır.”

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin