Kripto paralar tekrar yatırımcı çekecek
Kripto paralar tekrar yatırımcı çekecek

Kripto paralar tekrar nasıl yükselebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Serbest piyasalarda düzenlemelere daha az ihtiyaç duyulur. Fakat kripto para borsasında yaşanan spekülasyonlara bakılınca, kripto para yatırımcıları piyasayı iyileştirecek düzenlemeler yapılmasını istiyor. Bu düzenlemelerle piyasayı manipüle eden kişiler ortadan kaldırılırsa işte o zaman kripto paralar tekrar yükselir, borsalar kurumsallaşır ve kurumsal yatırımcılar da kripto para sektörüne girer.

Kripto paralar tekrar yatırımcı çekecek

OnChain Capital CEO’su Ran Neu-Ner, açıkça tanımlanmış kripto yasalarının piyasayı temizleyeceğine inanıyor. Yapılacak düzenlemelerle, hedge fonları ve köklü şirketler gibi ana yatırımcıların kripto para piyasasına girmesi sağlanır. CBNC’ye konuşan Neu-Ner, piyasadaki şüpheli ticaretin önü kesilmediği müddetçe yapılan düzenlemelerin bir işe yaramayacağını belirtiyor. Ran Neu-Ner konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto para yatırımcıları eğer kötü niyetli yatırımcıların bulunması için gerekli adımları atmazlarsa, mevcut yönetmelikler ile sorunlar çözülemeyecek. Kötü niyetli yatırımcıların varlığı  güvensizlik oluşturuyor. Bu güvensizlik sebebi ile yatırım yapabilecek kurumsal yatırımcılar kripto para dünyasından uzak duruyor. Eğer kripto paraların dünyada gerçekten kabul edilip gerçek para birimlerine dönüşmesini istiyorsak, düzenlemeler yapılması şart. Yasal adımlarla parazitleri temizleyip önümüzü görebilmemiz gerekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) 24 Mayıs’ta kripto piyasasında şüpheli fiyat manipülasyonları için soruşturma başlattı. Adalet Bakanlığı kripto para piyasasında kötü niyetli işlemleri araştırmak için Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile işbirliği yapacak.

Kripto paralar tekrar manipülasyona uğramayacak

Kripto para yatırım şirketi BKCM’nin CEO’su Brian Kelly, Adalet Bakanlığı’nın bu soruşturmasının sektör için olumlu bir gelişme olduğuna inanıyor. Brian Kelly’e göre, bu büyüklükteki bir soruşturma, kripto para borsası platformlarında manipülasyon olaylarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Kripto para borsalarında ki düzenleme boşlukları kripto paraların kolayca manipüle edilmesine olanak sağlıyor. Sisteme getirilecek düzenlemeler bu tür manipülasyon olaylarının önünü kesecek.

Brian Kelly, bazı kripto para yatırımcılarının daha fazla kâr elde etmek için kripto para değerleriyle oynandığını düşünüyor. Bitfinex’ed isimli bir blog yazarı, bir yazısında Spoofy adı altında bir yatırımcının en popüler kripto para borsalarından biri olan Bitfinex’te milyonlarca dolar değerinde alım/satım emirleri ile Bitcoin’in fiyatını istediği gibi yönlendirerek manipüle ettiğini iddia ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin