Kripto bugün neden çöküyor? Editörün notu
Kripto bugün neden çöküyor? Editörün notu

Kripto paralar neden düştü? İşte yanıtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto yatırımcıları, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlar. Perşembe günü, piyasa volatilite ölçüsü VIX %15 arttı ve petrol varil başına 100 dolara doğru tırmanıyor.

Bu durumdan kurtulmanın kolay bir yolu yok gibi görünüyor. Finansal İstikrar Kurulu başkanı, küresel finansal istikrarı için bir risk oluşturacağı sebebiyle Rusya’ya yaptırım uygulanmasına karşı uyarıda bulundu.

Kripto piyasası da genel kötü hissiyattan kurtulamadı. En hassas ve değişken varlıklardan biri olan kripto para birimleri aslında ilk zarar görenler oldu. Piyasa değerine göre en iyi 100 kripto paranın büyük çoğunluğu  istikrarlı bir şekilde düşüyor.

Kripto neden çöküyor? Çatışmanın sonuçları

Bitcoin bugün ve geçen hafta değerinin yaklaşık %6’sını kaybetti. Haberin yazıldığı sırada 41.000 doların altında işlem görüyordu. Solana, XRP ve Avalanche son 24 saatte sırasıyla %3, %2 ve %4 kaybetti.

Editörün notu

Kripto çökerken, şimdi ona yatırım yapmanın zamanı geldi mi? Kriz anlarında genel olarak hassas yatırımlardan kaçan yatırımcıların güvenli limanı şu an için altın gibi görünüyor. Çatışmanın ilerleyen zamanda ne boyutlara ulaşacağı kriptoların da akıbetini gösterecek.

Bununla birlikte kendi finansal sistemini kripto altyapısına taşımaya çalışan Rusya için bu durum bir avantaj oluşturuyor gibi görünüyor. Peki bir ülke sırf kendi çıkarı için tüm dünya finansını sarsma yoluna gider mi? Dünya tarihine bakıldığında devletlerin bu şekilde işlediğini görmek mümkün. Tabii yine tüm takdir siz yatırımcılarda.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin