Kripto paralar neden düştü? Gün nasıl başlıyor?

Kripto paralar neden düştü? Gün nasıl başlıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün kripto piyasası ilk defa hisse senetlerine üstünlük kurmuştu. Özellikle Bitcoin ve SP500 korelasyonu sürekli beraber hareket ediyordu. Ancak dün bir aradan sonra her iki değerleme de ayrıldı. Buna ek olarak Bitcoin 20 bin doların üstüne çıktı. Sonrasında ise yeniden bir düşüş furyası oluştu. Peki kripto paralar neden düştü?

Kripto paraların düşüş içinde olduğu zaman genel bir olumsuz haberle karşılaşırız. Dün Jerome Powell’ın açıklamaları çok beklendi. Fakat kötü bir söylem fazla görülmedi. Burada hacim yeteri kadar olmadığı ve direnç bölgelerinde BTC’nin zorlandığı görülüyor. Direnç güçlü kalırken, destek seviyeleri daha çabuk kırılıyor. Bu da ayı döneminin aslında bir göstergesi…

Kripto piyasası dün küçük bir sürpriz rallinin ardından bugün düşüşte. Risk varlıkları etrafındaki algı negatife dönerken piyasa çöküyor. Fed Başkanı Powell rahat dursa da bu sefer açıklamaları ABD Hazine Bakanı Janet Yellen üstlendi.

Kripto paralar neden düştü?

Bitcoin ve türevleri için dirençlerin zayıfladığını yukarıda belirtmiştik. Bununla beraber doların yeniden güçlenmesi ve Yellen’in ekonomik riskler konusunda uyarı yapması fiyatları dalgalandırdı.

Bitcoin fiyatı son 24 saatte %7 düştü. BTC tekrar 19 bin doların altına düştüğü için dünkü rallinin tüm kazanımlarını sildi. Ethereum ise BTC gibi çöküşteydi. %7’den fazla kaybetti. Şu anda 1280 dolardan işlem görüyor. Ethereum, birleşme sonrasında düşüş trendine devam ediyor. Altcoin piyasası, olumsuz makroekonomik koşullarla mücadelesini sürdürüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin