Kripto paralar neden düştü? Bitcoin 2023 yılında peş peşe negatif kapadı

Kripto paralar neden düştü? Bitcoin 2023 yılında peş peşe negatif kapadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son 24 saat içinde yaşanan fiyat kırılımı yatırımcıyı tekrar endişeye soktu. 3 haftadır devam eden rallinin bitip bitmeyeceği sorgulanıyor. Ancak geceden bu yana biraz daha toparlama iki veriyi öne çıkarıyor.

Öncelikle genel kripto piyasa değerine baktığımızda 1 trilyon dolar korunuyor. Bu psikolojik desteğin ayakta kalması olumlu olarak görülebilir. Diğer taraftan Bitcoin 2023 yılında en büyük 20K bölgesini koruyor. Hatta BTC/USD paritesi gece yarısında 22.300-22.200 seviyesinden destek alabildi.

Bitcoin fiyat hareketi, Microsoft’un teknoloji stoklarıyla güçlü korelasyonun ortasında büyümeyi yavaşlatacağına dair ipuçları vermesinin ardından yavaşladı. Buna ek olarak SPX ve Nasdaq tarafında yaşanan dirençlerin red yemesi, düzeltmeyi beraberinde getirdi. Bu süre zarfında DXY endeksi güç kazandı.

Bitcoin 2023 yılındaki ilk iki günlük kötü kapanış

BTC fiyatı art arda ikinci gündür negatifte kapandı. Bitcoin 2023 senesinde ilk defa bunu gerçekleştirdi. Fiyat şu an biraz daha kendini toparladı. BTC/USD paritesi negatif kalsa da 22.740 dolar üstünde işlem görüyor.

Kripto piyasası büyük ölçüde Wall Street’teki eylemi takip ediyor. 24 Ocak Salı günü ABD endeksleri, ayılar ve boğalar arasında yakın bir mücadeleye işaret ederek yatay bir kapanış yaptı.

IG Australia Pty’de bir piyasa analisti olan Tony Sycamore, Microsoft’un gelecek tahminleriyle ilgili hayal kırıklıklarının kripto alanına yayıldığını belirtti.

Bloomberg’e konuşan Sycamore şu açıklamalarda bulundu:

“Risk varlıklarıyla, bu yıl şimdiye kadar neredeyse bir topu su altında tutmaya çalışmak gibiydi. Piyasa şimdi onları ne kadar ileriye taşıyacağı konusunda ikinci kez düşünüyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin