featured

Kripto Paralar Nasıl Üretilir ? Ethereum, Musicoin, Signatum, Sia Coin Yazı Dizisi Part 3

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu günkü yazı dizimizde kaldığımız yerden devam ediyoruz. Kripto Para nasıl üretilir ? Ethereum üretimi nasıl olur ? MusiCoin Nasıl üretilir ? Signatum, Sia, Decred vb alt koinlerin üretimi üzerinde duruyor olacağız.

İlk yazı dizisinde büyük bir heyecanla bu sektöre nasıl adım attığımı ve ilk günlerimi anlatırken buz dağının görünen kısmından bahsetmiştik.

İkinci yazı dizisinde ise GPU madenciliğinden bahsederken; Ethereum nasıl üretilir sorusunu cevaplamaya çalıştık. Gerekli paylaşımları sade bir şekilde anlatmaya çalışırken videolarla da destekleme yaptığımızı düşünüyoruz.

Üçüncü yazı dizisinde, yani bugün; Sizlerle Ethereum madenciliğinin dışında neler üretebiliriz ? Musicoin Üretimi Nasıl yapılır ? Dual Mining’den bahsediyor olacağız. Hazır mıyız ?? Bir önceki yazı dizisinde ki gerekli dökümanları incelediğinizi var sayıyorum.




 

Genel anlamda 4 gb’lık ekran kartları ile yapılan madencilik alanına baktığımızda şuan için en popüler madencilik halen Ethereum madenciliği.

Nasıl Ethereum üretileceğini anlaşmıştık yakın zamanda ama peki 4 gb’lık kartlarla başka koinler (coinler) üretilebilir mi ?
Elbette, tabiki !
Gerek Ethas algoritması olsun gerekse farklı algoritma olsun, GPU madenciliği ile farklı koinler üretebilirsiniz.

İlk olarak gelecek vaaden bir madencilik olan Music Coin den bahsetmek istiyorum;

MUSICOIN (MUSIC), Şubat 2017 içerisinde kripto para madenciliği sektörüne giriş yapmıştır. Başlangıç itibari ile kullandığı alogritmayı kullanan coinler arasında en yüksek getiriye sahiptir. Madenci yazılımı olarak mevcutta varolan Claymore’un madenci yazılımını kullandığı için yeni bir madenci yazılımı gereksinim duymamıştır. Bu sayede kolaylıkla Musicoin kazımına hızlı bir geçiş yapılabilmekte. MUSICOIN (MUSIC), algoritma olarak ETHASH kullanmaktadır. Music sektörü ile ilginiz varsa bu coinin gelecek vadettiğini görebilirsiniz.

BURADAN Claymore’s Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner  indiriyoruz.

Claymore yazılımını indirdikten sonra yapmanız gereken (tavsiye) bittrex den bir musiccoin cüzdan adresi oluşturmanız gerekiyor.

1- Bittrex’de sağ üste bulunan “Wallets” yazan yere tıklayın.
2- Sağ üst kısımda “Search” yazan yerin sağındaki kutucuğa “MUSICOIN” yazın. Altta MUSICOIN çıkacak.
3- En soldaki + işareti olan yere tıklayın. Açılan sayfadan “New Address” yazan yere tıklayın.
4- “Address” yazan kısımda oluşacak bilgi size ait cüzdan kodu olacak. Bu kod size ait cüzdan adresi.

 

Cüzdanınızı oluşturduktan sonra yapmanız gereken claymore içindeki bat dosyasını editlemek.

Bat dosyamızı şu şekilde düzenliyoruz.

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
EthDcrMiner64.exe -epool musicoin.nomnom.technology:9999 -ewal burayaoluşturduğunuzwalletadresi -eworker 1 -epsw x -ethi 8 -allcoins 1 -esm 0 -tt 75 -tstop 85 -allpools 1 -dbg -1

Videolu anlatım isteyenler için ise ; Youtube


Tablo’da 250 Mhs kazım gününe sabit bir rigde ki gelir durumu yer almakta. Görüldüğü gibi Ethereum Madenciliği ilk sırada. Gerek zorluk seviyesi olsun gerekse getirisi olsun halen Ethereum ilk sırada. Ama işin diğer tarafı adetsel olarak daha fazla koin üretebileceğiniz bir yapı var ! Music Coin madenciliği.

Geleceğe yatırım yapmak isteyenlerin daha çok talep gösterdiği madencilik Music Coin !

Zorluk seviyesinin çok düşük olduğu göz önüne alınırsa ne kadar çok çıkartırsak ok adar kar elde etme şansımız mevcut.

 

 

Özetlemek gerekirse; Adet olarak daha fazla koin (coin) elde edeyim ama gelirim de çok fazla azalmasın derseniz musicoin madenciliği yapabilirsiniz.

Not: Yazı dizimiz 4. part ile devam edecektir. Yarım kalan henüz anlatamadığımız, paylaşamadığımız bilgilerimiz var.

Verimli bir yazı dizisi olduğunu düşünüyorsanız, daha fazla kitleye ulaşması için paylaş butonunu kullanabilirsiniz. Bilgi paylaştıkça değerlidir.

 

Mesut Paçavra

Global Pazarlama / Mining Uzmanı

 


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. 27 October 2017, 22:59

    toplamda kac adet musicoin uretılecek sınır nedır

    Reply
Bizi Takip Edin