featured

Kripto paralar kötü giderken, olumsuz haberlerde peş peşe geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri daha yaygın hale geliyor. Ancak bazen bu yaygınlık fazla olarak görülüyor. Dünya çapındaki yetkililer bunları kendi ülkelerinin operasyonlarına dahil etmenin yollarını arayabiliyor. Arjantin Merkez Bankası ise bunun tam tersini yaptı ve kanatları altındaki kurumların kripto varlıkları sunmasını yasakladı.

Kripto paralar bu denli kötü giderken gelen haberler daha da can sıkıyor. Aslında Latin Amerika ülkeleri, dünyanın diğer kalan ülkelerine göre daha kabul edilebilir konumda yer alıyor. Ancak buna rağmen Arjantin Merkez Bankası’nın kararı şaşkınlıkla karşılanıyor.

Nitekim, Arjantin Banco Central de la República Arjantin (BCRA), mali kuruluşların müşterileri için dijital varlıkları içeren işlemleri yürütmesini veya kolaylaştırmasını yasaklayan bir emir yayınladı, otorite 5 Mayıs Perşembe günü web sitesinde duyurdu.

Kripto paralar ile ilgili yasağın arkasındaki nedenler

Dün Arjantin Banco Central de la República Arjantin (BCRA) aldığı kararı detaylı şekilde açıkladı. BCRA’ya göre,

“BCRA Yönetim Kurulu tarafından emredilen önlem, finansal hizmetlerin kullanıcıları ve bir bütün olarak finansal sistem için yaratılabilecek bu varlıklarla ilgili işlemlerle ilgili riskleri azaltmayı amaçlamaktadır.

Finansal kuruluşların faaliyetleri, hem iç talebin hem de ihracatın gerektirdiği yatırım, üretim, pazarlama, mal ve hizmetlerin tüketimini finanse etmeyi amaçlamalıdır.”

Öte yandan, kripto para birimleriyle ilgili sorunun şu olduğunu belirtiyor:

“Bu varlıklarla operasyonlarda yer alan farklı aktörler, genel düzenlemelerden sapmalara neden olabilecek ülkede yerleşik olmayabilir.

Mayıs 2021’de, BCRA ve Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (Comisión Nacional de Valores veya CNV), kripto varlıklarının olası etkileri ve riskleri hakkında bir uyarı yayınladığını ve bunun yanı sıra “ihtiyatlı bir” tavsiyede bulunduğunu belirtmek gerekir.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin