Kripto paralar hafta sonuna çöküşle başladı
Kripto paralar hafta sonuna çöküşle başladı

Kripto paralar hafta sonuna çöküşle başladı; Kayıp ciddi boyutlara ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasaları haftanı son iş gününde ABD işlem saatlerinde başlayan satışlarla sert bir düşüş dalgası içine girdi. Kısa sürede satışları boyutu ciddi rakamlara ulaştı. Dün akşam saatlerinde 2,6 trilyon dolar olan toplam sermaye değeri, sabah saatlerinde 2 triyon doların altına kadar gevşeyerek 1,92 doları gördü.

Kripto para toplam sermaye değeri 1,92 trilyon doları gördükten sonra saatlik grafikte yukarı doğru uzun bir fitil oluştu ve sermaye değeri dakikalar içinde 2,14 trilyon dolara ulaştı. Ancak panik satışlar devam ederken çöküşün sebebi ABD kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

Bitcoin, 42.000 dolara kadar düştü

Piyasayı domine eden Bitcoin (BTC), düşüşe öncülük ederken sabah saatlerinde 47.000 dolar bandına kadar gerileyerek son 24 saatte yüzde 16’yı bulan bir kayba sahip. Ancak grafiklerde daha kötüsünü gösteriyor. Öyle ki sabah 08.00 mumunda Bitcoin’in 42.000 dolara kadar düştüğü görüldü.

Altcoin fiyat düşüşleri yüzde 30’u aştı

Ethereum (ETH) ise şu an 3.800 dolar seviyesinde. ETH’nin bu satış dalgasında şu ana kadar dip fiyatı, 3.500 dolar olarak görüldü.

İlk 100 kripto paraya baktığımızda düşüşün boyutunun ne kadar ciddi olduğu gözler önüne seriliyor. Yüzde 30’lara kayıplar gören kripto paralar bulunurken ilk 100’de en çok kaybeden şu an Bitcoin SV olarak görülüyor. En büyük kripto paralar arasında yüzde 20’nin üzerinde değer kaybeden çok sayıda altcoin olduğu görülüyor.

İlk 10 kripto paraya baktığımızda XRP, Polkadot (DOT), Cardano (ADA) yüzde 20’nin üzerinde kayıplarıyla dikkat çekiyor. Yüzde 15’in altında kayıp görülmezken ortalama fiyatların Eylül ayından bu yana elde edilen tüm kazançların silindiği görülüyor.

Dip seviyelerde tepki alımları geldi

Kripto para piyasalarında sert düşüş, piyasa katılımcılarını tedirgin etmeye yetti. Bitcoin korku ve aç gözlülük endeksi, 20 değerine kadar gerilerken aşırı korku bölgesine geçti. Bu sabah hızlanan satışlarla ilgili tek teselli ise dip seviyelerden gelen alımlar. Örneğin Bitcoin (BTC), 42.000 dolara kadar düştükten sonra dakikalar içinde gelen dipten alımlarla 47.000 dolar bandına kadar sıçradı.

Vadeli işlem yatırımcıları ise bu çöküşten en fazla zarar eden yatırımcılar. Son bir saat içinde toplamda 1,28 trilyon dolar tasfiyesi söz konusu.

Kripto para piyasalarında çöküşün olası sebebi ne?

İlk gelen haberlere göre düşüşün sebebi ise yeniden Çin emlak devi Evergrande’ye bağlanıyor. Bir netlik arz etmese de Dün akşam saatlerinde Evergrande CEO’su Hong Kong borsasına yükümlülüklerini yerine getirme konusunda bir garanti veremeyecekleri konusunda bir bildiri yayınladı.

Bu gelişme üzerine Çin hükümetinin Evergrande CEO’su Xu Jianyin’i acil olarak görüşmeye çağırması ise paniğin daha da artmasına neden oldu. Bu durumun kripto para piyasalarında da sert satış dalgasına neden olabildiği konusunda yorumlar söz konusu.

Ancak kripto para piyasalarında bu ağır satış baskısı azalmış gibi görünmüyor. Gün içinde son gelişmelerin ayrıntılarıyla devam edeceğiz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin