Kripto paralar duvara tosladı: Bitcoin, enflasyon verilerinin ardından bakın kaçı gördü?

Kripto paralar duvara tosladı: Bitcoin, enflasyon verilerinin ardından bakın kaçı gördü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün açıklanan TÜFE rakamları, kripto paralar üstünde büyük bir baskı oluşturdu. Haberin verildiği saat itibarıyla özellikle Bitcoin sert bir tepki verdi. Aslında bir önceki rakama göre düşüş görse de beklentileri karşılayamadı.

Hatırlatmak gerekirse; bir önceki enflasyon 8,5 civarındaydı, beklenti 8,1 oldu. Ancak açıklanan veriler 8,3 olarak gerçekleşti. Bu açıklamanın ardından kripto paralar, paraşütü açılmamış bir insan gibi çakıldı.

Dün kötü gidişat bugün kendini biraz daha sakinliğe bıraktı. Bitcoin’e göre altcoin’lerin hareketi biraz daha bireysele döndü. Anlık kazançlar bazı varlıklarda yüzde 5’in üzerine çıktı. Dün kazanç sağlayan Solana ise neredeyse 30 dolara indi.

Kripto paralar, enflasyon verileriyle ezildi

ABD Tüketici Fiyat Endeksi, rakamsal olarak etkilemese de söylemlerle kendini belli etti. Bir önceki döneme göre düşüş olmasına rağmen beklentileri karşılamaması negatif etki yarattı. Bu da düşüş çok hızlı gerçekleştirdi.

Kripto paralar üzerinde yaşanan düşüşün bir benzeri hisse senetlerinde de yaşandı. ABD borsaları dün genel olarak ortalama yüzde 4 eksiyle günü kapattı.

Bitcoin, geçen hafta sonunundan önce 20.000 doların üzerine çıktı. Hafta sonu boyunca 22.000 dolara sıçradı. Pazartesi ve Salı günü 22.600 doların üzerinde birkaç haftanın en yüksek seviyesini gördü. Dün enflasyon öncesi 22.800 doları gördükten sonra ise neredeyse 3 bin dolarlık bir kayıp yaşadı.

Altcoin’ler yaralarını sarmaya çalışıyor

Çoğu kripto paralar son zamanlarda gayet iyi durumdaydı. Fakat bu iyi durum ABD TÜFE rakamları ile bozuldu. Yaklaşan BMerge öncesinde Ethereum yeniden 1.700 doların üzerine çıktı. Ancak sonrasında ikinci en büyük kripto varlık, son 24 saat içinde %6’dan fazla düştü.

Benzer günlük düşüşler Binance Coin, Ripple, Cardano, Polkadot, Dogecoin, Shiba Inu, Polygon ve Tron’da da görülüyor. Öte yandan Solana, bir günde %11’in üzerinde bir düşüşle 40 dolardan 33 dolar bölgesine geriledi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin