Kripto parada risk yönetimi: Diğer bir deyişle 'tüm paranızı kaybetmeme sanatı'
Kripto parada risk yönetimi: Diğer bir deyişle 'tüm paranızı kaybetmeme sanatı'

Kripto parada risk yönetimi: Diğer bir deyişle ‘tüm paranızı kaybetmeme sanatı’

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Risk yönetimi, herhangi bir piyasada bir trader’ın başarılı işlemler yapması için hayati bir unsurudur. Ticaret yaptığınız veya yatırım yaptığınız sermayenin boyutu ne olursa olsun, özellikle kripto para gibi oldukça volatil piyasalarda kayıplar kaçınılmaz olacaktır. Kayıpları en aza indirmek için riskin nasıl yönetileceğini öğrenmek çok önemlidir. Ayrıca azami kazanımı sağlamak için de risk yönetiminde ustalaşmak da gereklidir. Sonuçta, riske girmeye ne kadar istekli olursanız, potansiyel getiri de o kadar büyük olur.

Kripto parada kayıpları önlemek için risk yönetimi

Piyasayı okuma konusunda etkileyici bir geçmişe sahip deneyimli trader’lar bile, uygun risk yönetimini kullanmazlarsa veya duygularının peşinden giderlerse, bir veya iki kötü işlemde her şeyi kaybedebilirler. “Büyük ikramiyeyi vurma” ya da piyasa duyarlılığını kovalamanın cazibesi çok güçlü olabilir ve tüccarların kafasının karışmasına veya kendine aşırı güvenmesine neden olabilir.

Büyük kayıpları önlemek ve soğukkanlı bir şekilde ticaret yapabilmek için, en azından çok temel ticaret araçları ve risk yönetimi biçimleri kullanılmalıdır. Bunlar, belirli koşullar karşılandığında tüccarların bir eylemi tetikleyerek zararlarını sınırlamalarına olanak tanıyan piyasa emirleri, limit emirleri ve zararı durdur emirleri gibi ticaret kurallarından oluşur.

Bu tür mekanizmalar kullanıldığında, trader’lar ekrandan biraz uzaklaşabilir ve zararlarını sınırlayabileceklerini veya kabul edilebilir bir düzeyde kar alabileceklerini bilerek güvenle ticaret yapabilirler. Bunun sınırları, yatırımcının risk iştahına ve belirli bir ticarette kaybetmek istedikleri sermaye miktarına bağlıdır.

Riski yönetmenin bir başka yolu da, elbette, çeşitlendirilmiş bir portföyü çeşitli varlıklar üzerine yayılmış halde tutmak gibi bir altın kuraldır. Bu, zararları korurken daha fazla varlığa maruz kalmanıza olanak tanır ve tek bir kötü yatırımın tüm sermayenizi yok etmemesini sağlar.

Kazançlarınızı en üst düzeye çıkarmak için risk yönetimi

Geçen yıl kripto para alanında, çoğu büyük kripto paradan inanılmaz kazançlarla astronomik büyüme gördük. Merkezi olmayan finans, verim çiftçiliği tutkusunu ateşledi. Ayrıca kripto varlıkları üzerinden çekici bir pasif gelir sağladı ve geleneksel finansmandan uzak bir borç alma ve borç verme ekosistemi sağladı. Yatırımcılar, küresel salgın ve nakit tasarruflarında neredeyse negatif getiri nedeniyle zorlu bir küresel ekonominin zeminine karşı, sürüler halinde kripto alanına dönmeye başladı.

Kurumsal yatırımcılardan ve MicroStrategy, Guggenheim, PayPal ve Square gibi büyük isimlerin meşruiyetini ödünç veren ve “kurumsal FOMO” nun alevlerini körükleyen büyük desteklerini gördük. Bitcoin (BTC), bu yıl bir roket gibi yükseldi ve kurumların bu eylemi sayesinde önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini iki katından fazlasına taşımış oldu. Tek başına MicroStrategy, geçen yıl 70.000’den fazla BTC satın alarak yükselişe büyük bir destek verdi.

Kurumsal yatırımcıların benimsemesi arttıkça, temel piyasa emirlerinin ötesine geçen ve profesyonel ve kurumsal tüccarların risklerini tüm varlıklara yayan ve potansiyel ödülleri artıran oldukça esnek ve yaratıcı stratejiler uygulamasına izin veren daha gelişmiş risk yönetimi yöntemlerine duyulan ihtiyaç da artmaktadır .

Şimdiye kadar, risk yönetimi ile ilgili bu tür kurumsal düzeydeki ürünler, kripto para birimi borsalarının kapsamı dışında kaldı. Bununla birlikte, bu tür bir yatırımcının ihtiyaçlarına cevap vereceksek, ciddi borsalar, pozisyonlarını çapraz teminatlandırma ve risklerini daha etkin yönetme yeteneği dahil olmak üzere kurumların ihtiyaç duyduğu altyapı sağlanmalıdır.

Nihai ticaret esnekliği için gelişmiş risk yönetimi

Birleştirilmiş hesap yönetimi (diğer adıyla Portföy Marjı olarak bilinir) gibi özellikler sayesinde, tüccarlar tüm hesaplarını, alım satımlarını ve kripto varlıklarını tek bir ara yüzden yönetebilirler. Ancak daha da önemlisi, satın alma güçlerinin tamamını kullanarak tüm varlıklarını birleştirebilir. Bunun yanında herhangi bir enstrümanla ticaret yapabilirler.

Örneğin, bir tüccarın bir ETH/USD vadeli işlem ticaretine girmek istediğini varsayalım. Birleşik bir hesapla, Ethereum (ETH) satın almak zorunda kalmadan ve mevcut kripto teminatlarından herhangi birini kullanarak bunu verimli bir şekilde yapabilirler. Bu, tüccarlar için çok daha uygundur ve ayrıca Tether (USDT) veya BTC ile altcoin satın alma ile ilgili ücretleri azaltır. Ayrıca, kazançlarını artırmak ve marj verimliliğini önemli ölçüde artırmak için çok daha büyük bir risk ve pozisyon almalarına izin verir.

Risk yönetimi muhtemelen yatırımın en önemli parçasıdır. Kripto alanı büyümeye ve kurumsal tüccarların ilgisini çekmeye ve onları tutmaya devam edecekse, yatırımcılar için kazançları en üst düzeye çıkarabilecek ve kripto piyasası sermayesini, haklı olarak ait olduğu trilyonlarca dolara sürükleyebilecek gelişmiş risk yönetimi araçlarına ihtiyacımız var.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin