Türklerin yüzde 36’sı maaşını Bitcoin’le almak istiyor
Türklerin yüzde 36’sı maaşını Bitcoin’le almak istiyor

Kripto para yatırımcı sayısına göre önde gelen ülkeler ve Türkiye

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çalışma, tüm kripto para tarder’larının yarısından fazlasının yedi ülkeden (ABD’den yüzde 26) geldiğini gösteriyor.

Kripto para yatırımcı sayısında ABD lider

En yeni DataLight çalışması, küresel ölçekte kripto yatırımcılarının dağıtımına odaklanmakta. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ABD, tüm trader’ların yüzde 26,14’üne sahip olarak lider konumda görünüyor.

Asya kaplanlarıyla rekabet

ABD’de kripto para birimi ticareti yapan 22 milyon insanı vardır. Karşılaştırma için bu, maksimum dolaşımdaki Bitcoin kaynağından daha fazla, ancak mevcut Coinbase kullanıcı sayısından daha azdır. Japonya (6.14 milyon) ve Güney Kore (5.73 milyon) sırasıyla %7,21 ve %6,73 ile liderin gerisinde kaldı.

Başka bir çalışma, Japon Yen’in, her iki bölge de kripto sektöründe gelişen baskınlık için mücadele ederken Bitcoin işlem hacmi ile ABD Dolarını aştığını gösteriyor.

İlk 10 ülke

Listenin tamamına bakacak olursak, kripto para birimlerinin küresel gücü daha net gözükecek. İngiltere, Rusya, Brezilya, Vietnam, Almanya, Türkiye ve Kanada ilk 10’da yer alan ülkeler arasında.

Ayrıca, Türkiye kendine 8. sırada yer bulurken %2,8 oranında kripto yatırımcısına sahip.

Listemize giremeyen kısa bir nokta olan Hindistan, yerel kripto endüstrisinin meşhur RBI baskılarına rağmen oldukça canlı kalması nedeniyle takdiri hak etti.

Bu arada, Okyanus ülkeleri, Avustralya (14.) ve Yeni Zelanda (51.) listenin sonuna doğru yer buldular.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin