Kripto para ve vergi: ABD'de sistem nasıl işliyor?
Kripto para ve vergi: ABD'de sistem nasıl işliyor?

Kripto para ve vergi: ABD’de sistem nasıl işliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para vergi hizmetleri, Bitcoin ekosisteminde iş yapmanın hayati bir parçası haline geldi. CoinTracker da bu alanda hizmet veren kuruluşlardan biri.

CoinTracker, şirketin şu anda kripto vergi hizmetini kullanan 100.000’den fazla kullanıcı olduğunu açıkladı. Mart ayında şirket, kullanıcıların platformdan çekmeye devam edebilmesi için Lolli, Casa, Compound, IDEX, Crypto.com ve ErisX gibi sektör liderleriyle de ortaklık kurdu.

ABD’de kripto para vergi sistemi nasıl çalışıyor?

Amerika Birleşik Devletleri’nde, kripto alanındaki birçok kişi Bitcoin ile iş yapmayı deniyor ve tecrübe kazanıyor. Sıkıntılar da beraberinde geliyor. Birincil engel, çeşitli dijital varlıkların vergi durumu konusundaki belirsizlikler.

ABD’de vergi toplayan İç Gelir Hizmeti (IRS), kripto para birimlerini bir emtia olarak tanımlıyor. Bu tanım, her işlem için kullanıcıların ayrıca bir sermaye kazancı veya zararı hesaplaması gerektiği anlamına geliyor. Bir fincan kahve satın almak veya 100.000 dolarlık bir ticaret yapmak arasında teknik olarak bir fark yok.

Büyüklüğü ne olursa olsun her işlem, IRS Bildirimi 2014-21‘i dikkate almak zorunda. Aktif kullanıcılar için bu işlemlerin her birinin ve vergi sonuçlarının izlenmesi hayli korkutucu bir görev. Hatta yeni kullanıcılar için caydırıcı bile olabilir.

Bir vergi kuruluşuyla ortalık, güven hissi bakımından çok önemli

LukkaTax, CoinTracker ve diğer birçok kripto vergi hizmeti, vergi sürecini daha basit hale getirmenin ötesinde, ekosistemin diğer üyeleriyle yararlı ortaklıklar kuruyorlar. Çok popüler bir kripto ödülü projesi olan Lolli için CoinTracker ile ortaklık yapmak, çevrimiçi alışveriş yaparken aktif olarak BTC kazanan kullanıcılara güvenlik hissiyatı veriyor.

Lolli’nin kurucu ortağı Alex Adelman, Crypto Briefing’e şunları söyledi:

Kullanıcılarımızın çoğu bize geliyordu Bitcoin’in vergi durumu hakkında sorular soruyordu. Bu konuda bir tavır almamızı istediler. Biz de CoinTracker ile ortaklık kurarak, tam bir yaklaşım sunabileceğimizi düşündük. Bitcoin sahibi olmayı ve kazanmayı kolaylaştırıyoruz. Ve şimdi portföyünüzü izlemeyi de kolaylaştırıyoruz.

Bitcoin kazanmak vergiye tabi bir etkinlik olmasa da kullanıcılar kazançlarını fiat’a dönüştürdükten sonra da bu dönüşümü bildirmeleri gerekiyor. CoinTracker ile kurulan ortaklık, kullanıcıların bu olayları otomatik olarak izlemesini sağlıyor. Lolli kullanıcıları ayrıca CoinTracker’daki premium vergi planlarında %10 indirimden yararlanabiliyor.

cryptobriefing

Teknik göstergeler üç kripto para için yükseliş sinyali verdi!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin