Kripto para varlıkları, yatırımcılar tarafından yeniden rağbet gördü

Kripto para varlıkları, yatırımcılar tarafından yeniden rağbet gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve türevleri 10 Kasım’dan bu yana kademeli olarak düşüş yaşadı. Yaklaşık 3 hafta boyunca gelen düşüşle beraber total market değeri 2,5 trilyon doların altına geriledi. Kripto para varlıkları bu süreçte ciddi kayıplar yazdı. Hissedilir en büyük düşüş ise geçtiğimiz hafta Cuma günü oldu. Küresel ekonominin etkilendiği 26 Kasım cuma günü Bitcoin ve türevleri düşüşten nasibini aldı.

Bitcoin’in ve altcoinlerin zirve yaptığı Kasım’ın ikinci haftası market değeri 3 trilyon doları aşmıştı. Market değeri zirve gördükten sonra 500 milyar doları aşkın bir para çıkışı sadece 20 günlük süreçte yaşanmıştı. Kısa vadeli yatırımcılar kar satışlarıyla ciddi çıkış yapmıştı.

Kripto para varlıkları düşüşte olduğunda pek çok yatırımcı ise alım fırsatını kullandı. Hem kurumsal hem bireysel yatırımcılar dip seviyelerden ürün topladı. Özellikle de Bitcoin’in düşüşünü fırsat bilen El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ve MicroStrategy şirketi alım yaptı.

Kripto para varlıkları için yatırımlar Bitcoin’e 

Bitcoin ve Ethereum, son birkaç gün içinde güçlü bir fiyat toparlanmasına sahne oldu. BTC dün 58.700 dolar seviyesini geçti. Ethereum 4.500 dolara dokundu. Bitcoin Salı günü Asya seansı sırasında büyük bir darbe alırken, Ethereum kazançlarını sürdürdü ve 4.400 doların üzerinde kaldı. Ancak şu an akşam saatlerinde de BTC yeniden 58.000 doların üzerinde kalabildi.

Kripto para varlıkları bu hafta toparlanmayı devam ettiriyor. BTC yatırım tarafında ise 5 hafta baz alındığında en büyük kurumsal girişleri yaşadı. Toplam 247 milyon dolar kurumsal taraf oluştu. Bununla birlikte, yönetim altındaki küresel Bitcoin varlıkları 48 milyar dolara ulaştı. Ayrıca, yönetim altındaki küresel kripto varlıklarının toplam değeri geçen hafta 72,8 milyar doları gördü. 

Dijital varlık yatırım ürünleri geçen hafta toplam 306 milyon ABD doları giriş gördü. Aydan bugüne 787 milyon ABD dolarına ve yıldan bugüne kadar olan girişleri 9,5 milyar ABD dolarına çıkardı.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin