Bu iki kripto para uzun vadede iyi getiri sağlayabilir! İşte nedeni
Bu iki kripto para uzun vadede iyi getiri sağlayabilir! İşte nedeni

Bu iki kripto para uzun vadede iyi getiri sağlayabilir! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası şu anda zorlu bir dönemden geçiyor ve piyasanın toplam değeri bu yazım sırasında yüzde 20 düşüşle 1.77 trilyon dolara düştü. Ancak, teknoloji geliştikçe ve yatırımcılar, küresel enflasyonun hızla arttığı bir zamanda serveti korumaya çalıştıkça, blockchain’in uzun vadeli beklentilerinin zarar görmediği düşünülüyor. Bu sebeple bu iki altcoin Ethereum ve Cardano, uzun vadede yatırım için mükemmel bir alım fırsatı sunabilir.

  1. Ethereum

Ethereum 326 milyar dolarlık piyasa değeri ile, kripto para piyasası hakimiyetinin %19’unu temsil ediyor. Ağ, hız açısından daha yeni blockchainlerin gerisine düşmüş olsa da, aktif geliştirme topluluğu nedeniyle pazar hakimiyetini koruyabilir.

2015 yılında kurulan Ethereum, kullanıcıların dApp’ler oluşturmak için kendi kendini yürüten akıllı sözleşmeleri programlamasına izin vererek blockchain teknolojisinin olanaklarını genişletti. Bu programlar, dijital sanat pazarlarından, kullanıcıların kripto para alıp satabilecekleri merkezi olmayan borsalara kadar uzanır. Ethereum’u böylece kripto paralar arasında popüler hale getirdi.

Saniyede sadece 15 işlem kapasitesi ile Ethereum ağının tıkanıklık ve yüksek işlem maliyeti en büyük sorunları arasında yer alıyor. Ancak isminin tanınması, Ethereum ağı üzerinde inşa etmeyi seçen 14 milyar dolarlık bir token olan Shiba Inu gibi yüksek etkili projeleri çekmesine izin veriyor çünkü Shiba Inu teknik incelemesinin iddia ettiği gibi, zaten güvenli ve iyi kurulmuş.

Ethereum ayrıca, blockchaini daha ölçeklenebilir ve çevre dostu hale getirmek için tasarlanan Ethereum 2.0 adlı bir güncelleme ile teknik yeteneklerini geliştirmek için çalışıyor. Değişiklikler, bir iş kanıtı (PoW) fikir birliği mekanizmasından (madencilerin bulmacaları çözmek ve işlemleri doğrulamak için muazzam bilgi işlem gücü kullandığı), madencilerin mevcut kripto paraları kullanarak bulmacaları çözdüğü bir hisse kanıtı sistemine (PoS) geçişi içerecek. PoS daha hızlıdır ve fazla elektrik tüketmeyeceği için önemli bir adım olacak.

  1. Cardano

40 milyar dolarlık piyasa değeri ile Cardano, piyasa değerine göre en büyük 6. Kripto para olarak yer alıyor. Hâlâ Ethereum’un isim tanıma özelliğinden yoksun olmasına rağmen, üstün hız ve teknik yeteneklerle bunu telafi ediyor. Platform ayrıca rekabete ayak uydurmak için kendini geliştirmeye devam ediyor.

Ethereum’dan farklı olarak Cardano, saniyede yaklaşık 250 işlem gerçekleştirebilen bir PoS doğrulama sistemine sahip. Platformun geliştiricisi Input Output Hong Kong (IOHK), ayrıca, blockchain ağına başka bir katman ekleyerek Cardano’nun ölçeklenebilirliğini artıracak Hydra adlı bir güncellemeyi yayınlamayı planlıyor. IOHK, Hydra’nın ne zaman yayınlanacağı veya platformun hızını ne kadar artıracağı henüz netlik kazanmadı. Ancak Cardano şimdiden dApp geliştirmesinden payını aldı.

Ocak ayında platform, kullanıcıların merkezi bir aracıya ihtiyaç duymadan kripto para ticareti yapmalarına olanak tanıyan ilk merkezi olmayan finans (DiFi) borsası SundaeSwap’ı aldı.

Bu iki altcoin uzun sürede gelecek vaat ediyor!

Kripto para piyasası, 2009’daki başlangıcından bu yana birkaç yüksek profilli çöküşle birlikte, herkesin bildiği gibi oynak bir piyasa. Ancak uzun vadede, yatırımcılar önemli getiriler elde etti. Bu son düşüşün ne zaman döneceğini bilmek imkansız olsa da, Ethereum ve Cardano, güçlü markalaşma ve aktif geliştirme toplulukları nedeniyle toparlanmaya hazır görünüyor.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin