kripto para ticaretinde uzmanlaşmak
kripto para ticaretinde uzmanlaşmak

Kripto para ticaretinde uzmanlaşmanın altın kuralları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası ile ilgili bir çok haber yayınlanıyor. Sitemizde ve internet ortamında piyasa göstergeleri, güncel kripto para piyasası haberlerine anlık olarak ulaşabiliyorsunuz. Bu kaynaklar aynı zamanda kripto piyasasında ilk defa işlem yapacaklar içinde rehberlik yapıyor. Yapılan birkaç işlem sonrasında ise kimi zaman kayıplar kimi zamanda şanslı kazanımlar elde edilebiliyor. Fakat bireyler kripto para ticaretinde işlem yaptıkça piyasayı nasıl daha iyi okuyabilecekleri konusunu merak ederler.

 

Kripto para ticaretinde teknik analiz gelecekteki fiyat hareketlerini öngörebilmek için kullanılır

Kripto piyasasında işlem yapmayı öğrenmek zor olabilir. Fakat kripto para ticaretini, öğrenebileceğiniz bir çok online imkan ve alanında uzman kişiler bulunur. Bilinmesi gereken ilk şeyin, Bitcoin pazarlarının veya herhangi bir kripto para piyasasının ortalama hisse senedi veya döviz alım satım alanlarından çok farklı olduğu düşüncesindeyiz. Aslında, birçok kişi, dijital para piyasaları söz konusu olduğunda geleneksel teknik analizlerin (TA) asla doğru olmayacağını iddia eder. Ancak, bu piyasada düzenli olarak günlük işlem yapan, yaşama geçiren ve hepimizin bildiği ve sevdiğimiz kısa vadeli fiyat dalgalanmalarını tahmin etmeye çalışan traderlar bulunur.

Bir traderın bilmesi gereken ilk şey, kripto para piyasasında en yaygın kullanılan finansal grafiğin, mum grafikleri olduğudur. Her bir mumun büyüklüğü belirli bir zaman aralığını temsil eder.  Teknik analiz eğitimi gören bireyler piyasayı bu mumlar aracılığıyla modellemeye çalışır. Mumlardan oluşan genel kabul görmüş bazı formasyonlardan da söz edebiliriz. Bunlar; Baş-omuz-baş, tepe formasyonları, dip formasyonları ve örneklerini çoğaltabileceğimiz bir çok grafiksel şekillerdir. Aynı zamanda, bu modeller, trader’ların kripto para fiyat hareketleri hakkında kısa ve uzun vadede tahminlerde bulunmasına yardımcı olur. Ancak bu formasyonlar, grafiklerde belirli bir tecrübe kazanıldıktan sonra, göz aşinalığı ile görülebilmektedir.

Kripto para traderları, bir sonraki aşama olarak, piyasa fiyat hareketlerini tahmin etmekte yardımcı olduğu bilinen  çok çeşitli araçlar kullanırlar. Birçok trader’ın  da kullandığı, piyasanın en büyük göstergelerinden biri ise  ortalama verileridir. Örneğin, bir basit hareketli ortalama (SMA), bir dijital aralığın kapanış değeri ortalamasının belirlenen bir süre boyunca hesaplanması için kullanılır. Üstel Hareket Ettiren Ortalama (EMA) ve yerinden hareketli ortalama (DMA),  SMA’dan daha karmaşıktır. Bir EMA, bir trader piyasa eğilimlerini tahmin edebilmek için kullanılırken, DMA belirli zaman aralıklarında hareket eden fiyat dalgalanmalarına daha hızlı tepki veren bir ortalamadır.

Kripto paralarda fiyat hareketlerini tahmin etmek için bir çok göstergeden yararlanılabilir

Dijital varlıkların alım satımında kullanılan bir diğer yararlı bir araç ise Göreceli Güç Endeksi’dir (RSI). Bir osilatör olarak kabul edilen RSI, temel olarak, fiyatın yükselme ve düşme durumlarındaki momentini ölçer. Hız ölçümü 0-100 arasında kaydedilir. Birçok pazarda kullanılan oldukça  popüler ticaret göstergelerinden biridir. Dalgalı çizgi meydana getiren RSI, genellikle yatay  ya da yukarı aşağı dalgalanmalar gösterir. Bu dalgalanmaların, 30 değerinin altına inmesi piyasanın aşırı satışta olduğuna işaret eder. RSI 70’i geçmeye başladığında ise piyasanın aşırı alımda olduğunu anlaşılmalıdır.

Hareketli ortalamalar ve RSI, kripto para işlem araçları söz konusu olduğunda buzdağının sadece görünen yüzüdür. Traderlar, fiyat hareketlerini tahmin etmek için ayrıca Bollinger Bantları, Hareketli Ortalama Yakınsama / Dağılım (MACd), Stokastik, Detrended osilatör, Fibonacci geri çekilme ve daha fazlası gibi diğer araçları da kullanırlar. Tüm bu araçlar ve daha fazlası, traderlar tarafından kripto para hareketlerini tahmin etmek için kullanılan grafik çizimleriyle birleştirilmiştir. Bunlar aynı zamanda Elliott Dalga Teorisi ve Dow teorisinin ilkeleri gibi diğer yöntemleri de içerirler.

Kripto para ticaretinde teknik analiz kadar temel analiz de önemlidir

Belli bir tecrübeyi edinmiş olan traderlar, tüm bu araçları inceleyebilir ve bu tür göstergelerin nasıl kullanılacağını anlayabilirler. Ancak, zeki bir trader, kripto piyasasını da yakında takip eder. Kripto para ticareti ile ilgilenen kişiler, haber ve topluluk duygularının Bitcoin fiyatını değiştirebileceğini fark etmişlerdir. Örneğin, kısa vadede büyük bir kripto borsası saldırısı veya bazı hükümet kararları varsa, Bitcoin’in fiyatının düşeceğini tahmin edebilirsiniz. CME ve Cboe açılış vadeli işlem piyasaları gibi olumlu haberler varsa, fiyatın yükseleceğini iddia edilebilir. Traderların çoğu, hedeflerini gerçekleştirmek için maddi riskler aldıklarından, Bitcoin’de olanlara çok yakından ilgilenirler.

Son olarak, teknik analiz hakkında çok bilgili olan ve aynı zamanda piyasayı çok yakından takip eden bir kişi bile, çok yanlış tahminlerde bulunabilir. Bitcoin gibi kripto paralar zaman zaman traderların yanılabildiği gibi, tüm bu piyasa bilgisi ve teknik analizlerden farklı hareket edebiliyorlar. Son derece yetenekli teknik analistler bile, Bitcoin piyasasında birkaç dakika içinde herşeyini kaybedebilir.

Bitcoin News

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin