featured

Kripto para piyasasındaki son gelişmeler – BTC 43 bin dolara gerilerken ETH ise 3 bin doları korumaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin‘in fiyatı 44,000 doların altına düştü. Bu düşüşü birçok altcoin de takip etti. Cardano, Solana, BNB ve çok daha fazlası dahil olmak üzere diğer kripto para birimleri daha da fazla oranlarda değer kaybetti. Piyasadaki en büyük altcoin olan Ethereum ise 3,000 dolar civarında değerini korumak için mücadele ediyor.

Bitcoin, geçtiğimiz hafta 4,600 dolar seviyesi civarında yüksek bir seviyeye ulaştıktan sonra, beş hafta içinde ilk kez 50 günlük hareketli ortalamanın altında işlem görüyor. Bununla birlikte, kripto para biriminin fiyatı bir haftada 4,000 doların üzerinde bir düşüş kaydetti.

Dün, Bitcoin fiyatı 44,000 doları aştı. Hatta dün gece tekrar durdurulmadan önce 45,000 dolara kadar yaklaştı.

Kripto para piyasası son zamanlarda biraz dalgalanma yaşadı. Piyasa lideri, 44,000 doların biraz üzerinde kalmaya çalışıyor ancak sıklıkla da 43,000 dolar seviyelerine düşüyor. Ancak bu değer düşüşüne rağmen, hâlâ toplam piyasa değeri 800 milyar dolardan fazla.

Bu fiyat düşüşü, eski finans şirketlerinin kripto para birimlerini benimsediğine dair son haberlerle ters orantılı bir şekilde gerçekleşti. Yakın zamanda kendi kripto komisyonculuğunu yapmak isteyen New York Menkul Kıymetler Borsası tarafından duyurulduğunda, geçen hafta benimsenmede çok fazla büyüme oldu.

Altcoin’ler de düşüşte

Kripto piyasası son zamanlarda oldukça değişken bir tutum sergiliyor. Genellikle çoğu kripto para biriminin değeri düşüyor. Örneğin, Ethereum 3,200 dolar seviyesine kadar çıktı. Ancak yukarı yönlü hareketini devam ettiremedi. Şimdi ise son 24 saatlik işlem seansında bir miktar geri çekilme yaşamdan önce 3,000 dolar seviyesinin üzerinde kalabilmek için mücadele ediyor.

kripto para Bitcoin

Kripto para piyasası bugün bir düşüş yaşarken, bazı altcoin’ler diğerlerinden daha iyi performans gösterdi. Örneğin, Cardano ve Solana günlük %3 ile %5 oranlarında volatilite ile daha küçük oranlarda düşüşler yaşarken; Ripple da %1,5 civarında daha az şiddetli dalgalanmalar yaşadı.

Ek olarak, en büyük iki şaka amaçlı üretilen kripto para (meme) birimleri olan Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB), son kazanımlarını biraz daha ılımlı bir şekilde takip ediyor. Bu da yakında değer artışına devam edebileceklerini gösteriyor.

ATOM’un son yükselişi, diğer kripto para birimlerini gölgede bıraktı. %3,5 oranındaki artışı beşinci hafta boyunca yoluna devam etti.

Kripto piyasası sermayesi, geçtiğimiz gün yaklaşık 180 milyar dolarlık bir düşüş gördü. Haftalar önce 2 trilyon doları aştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri şu anda 1,82 trilyon değerinde

Rusya-Ukrayna savaşının Bitcoin üzerindeki etkisi nedir?

Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’yi ülkeleri ile Rusya arasında devam eden gerilimi görüşmeye çağırdı. ABD’nin üst düzey siyasi figürünün pazartesi akşamı onunla bir saatlik bir sohbet yaptığı bildirildi. Konuşma sırasında, bu jeopolitik sıcak nokta durumu daha da kötüleşmeden önce en iyi nasıl ele alınabileceklerini tartıştılar.

ABD ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, basına işgaller konusundaki uyarısını dile getirdi.

Ukrayna’ya yönelik bir Rus saldırısı korkusunun artmasıyla Bitcoin ve Ethereum %9 oranından fazla değer kaybederek son altı aydaki en düşük seviyelerine geriledi.

Küresel piyasanın ciddi bir düşüş yaşamasıyla birlikte birçok yatırımcı varlıklarını satmak zorunda kaldı.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin