featured

Kripto para piyasasında soğuk rüzgarlar eserken bu altcoin’i satın almayı düşünebilirsiniz! İşte nedeni…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan MATIC’in işlem hacmi son 24 saatte %82 oranında bir artış kaydetti. zkEVM test ağı, geliştiricilerin gizliliği artıran zk toplamalarının gelişimini test etmelerini sağlayacaktır. Polygon, 2021’de Hermez’i 250 milyon dolara satın almıştı

Ethereum ölçeklendirme platformu olan Polygon, Layer-2 çözümü Hermez için ilk halka açık test ağını kullanıma sundu.

Bu Polygon zkEVM test ağı, 10 Ekim 2022’de kullanıma sunuldu ve geliştiricilerin Solidity kullanarak sıfır bilgili uygulamalar oluşturmasını sağladı.

Polygon, yerel kripto para birimi olan MATIC tarafından desteklenen bir Layer-2 ölçeklendirme çözümüdür. MATIC, ağın güvenliğini sağlamak ve ağ ücretlerinin ödenmesi için kullanılan bir ERC-20 token’ıdır.

Polygon zkEVM genel test ağı, büyüme için bir katalizör olarak piyasaya sürüldü.

En son Polygon haberlerinde, 10 Ekim 2022’de Polygon, bloglarında zkEVM genel test ağının başlatılmasıyla ilgili resmi bir duyuru yaptı.

Polygon, başlangıçta Hermez’i 2021’de 250 milyon dolara satın aldı. Bu, Ethereum’un üzerinde çalışan ve ölçeklenebilirliğini artırmayı ve uygun fiyatlarla daha fazla işlem gerçekleştirmesini sağlamayı amaçlayan bir Layer-2 ölçeklendirme çözümüdür.

Hermez, zkEVM olarak bilinen ve diğer Layer-2 ağlarının güvenlik ve uygulama özelleştirmesi biçiminde sunmadığı faydalar sunan bir çözüm türüdür.

zkEVM’ler halihazırda sağlanan tüm faydaları geliştirir. Bununla birlikte, geliştiricilerin endüstri standardı olan kodlama dili Solidity’yi kullanarak Zero Knowledge (ZK) uygulamaları oluşturmasına da izin verir.

Bu, uygulamaların ve geliştiricilerin yeni bir kodlama dili öğrenmelerine gerek kalmadan tüm güvenlik ve ölçeklendirme avantajlarından yararlandıkları anlamına gelir.

Ayrıca duyuru, Polygon zkEVM’nin işletmelerin Ethereum üzerinde hızlı, düşük ücretli merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasını sağlarken nasıl daha fazla sermaye verimliliği sunduğunu vurguluyor.

MATIC satın almalı mısınız?

Kripto para piyasasında olumsuz bir hava varken 11 Ekim 2022’de MATIC, 0,8055 dolar civarında işlem görüyor.

kripto para MATIC

MATIC kripto para biriminin tüm zamanların en yüksek seviyesi 27 Aralık 2021’de 2,92 dolar olarak kaydedildi. Şu anda fiyat, tüm zamanların en yüksek değerinin 2,1145 dolar veya %72 oranında daha düşük işlem görüyor.

Kripto para biriminin haftalık performansının üzerinden geçtiğimizde, MATIC’in dip noktasının 0,799406 dolar ve en yüksek noktasının ise 0,856589 dolar olduğunu görebiliriz. Bu, 0,057183 dolar  veya %7 oranında bir fark olduğu anlamına geliyor.

Bununla birlikte 24 saatlik performansına baktığımızda ise, en düşük noktasının 0,796280 dolar ve en yüksek noktasının ise 0,841329 dolar olduğu görülüyor. Bu da, 0,045049 dolar veya %5’lik bir farktır.

Bunu akılda tutarak, kripto para biriminin haftalık fiyat hareketlerinin %10 aralığında değişebileceği açıktır.

Böylece yatırımcılar, MATIC satın almak isteyebilirler. Çünkü Ekim ayı sonunda 0,1 dolara yükselme ihtimali vardır.

invezz

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin