kripto para piyasasının gerçek kazananları
kripto para piyasasının gerçek kazananları kimler?

Kripto para piyasasının gerçek kazananları kimler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası ile ilgili yayınlanan bir raporda kripto para borsalarının günde yaklaşık 3 milyon dolara yakın kar elde ettiği iddia edildi. Bu rapora göre aslında Kripto para piyasasının gerçek kazananları, kripto borsaları gibi gözüküyor. Sadece 2009 yılında başlayan ve oldukça yeni olan bu pazarda borsaların elde ettiği bu kar rakamları oldukça etkileyici gözüküyor. Borsalar, kripto para alım-satım ve geri çekim işlemlerinden komisyon alarak para kazanıyorlar. Bu düşünceyle bakıldığında, akıllara neden bazılarının diğerlerinden daha karlı olduğu geliyor.

Kripto para piyasasının gerçek kazananları Asya merkezli kripto para borsaları

Asya merkezli kripto para borsaları, en karlı borsalar olarak görülmektedir. Tokyo’da bulunan Binance ve Hong Kong’daki OKEx, her gün 1.7 milyar dolardan fazla işlem hacmi ile biliniyor. Bu iki kripto borsasını ise Huobi, Bitfinex, Upbit ve Bithumb yakından takip ediyorlar.

Tüm dünyadaki günlük kripto ticaretinin yüzde 50’den fazlasının Asya merkezli borsalarda yapıldığı düşünüldüğünde ise, bu kripto borsalarının en kârlı firmalar olması şaşırtıcı gelmiyor. Popülerlikten başka, Asya borsalarının en çok karlı firmalar olmasının altında başka nedenlerde bulunuyor. Bu yüksek karları destekleyen nedenlerden bahsedecek olursak; bunlardan ilki, enerji maliyetlerinin oldukça düşük olmasıdır. Düşük maliyetli enerji,  madenciliğin diğer ülkelerden daha ucuz olduğu anlamına gelir. İkinci olarak ise mobil ödemelere dayanan iyi kurulmuş bir ekonomiye sahip olmalarıdır. Ve son olarak ise, tokenleri daha kabul edilebilir kılan çok büyük bir oyun kültürüne sahip olmalarıdır.

En popüler olanların gelecekte bu şekilde kalacağı konusunda diyecek bir şey yoktur. Her şeyde olduğu gibi, yeni borsalar pazara damgasını vuruyor. En iyi performans gösterenler ise Pazar tarafından tutuluyor. Bu durum ise onların biraz daha gelişmesini sağlıyor.

Örneğin, ABD merkezli bir kripto-para borsası olan Robinhood, sıfır ücretler sunarak en iyi kripto borsası olmayı hedefliyor. Ama Binance gibi piyasada oldukça iyi tanınan borsalarda merkezsizlik, reel paranın kripto borsasına aktarımı ve teşvik edici yatırımlar konusunda kendini geliştirerek müşteri  çekmenin başka yollarını buluyorlar.

Yüksek volatilitenin 2018 yılında kripto işlem hacimlerini nasıl etkileyeceğini söylemek için henüz çok erken. Ancak, yenilikçi stratejiler ile listelenen kripto sayısındaki artışların bir araya geldiği, en iyi performans gösteren kripto borsaların pozisyonlarını koruyacağı tahmin ediliyor.

cryptodaily

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin