Kripto borsası ticaret hacmi Ocak ayında tüm rekorları kırdı, 900 milyar doları aştı
Kripto borsası ticaret hacmi Ocak ayında tüm rekorları kırdı, 900 milyar doları aştı

Kripto para piyasasını düşük hacimli borsalar yönetiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CryptoCompare tarafından yapılan araştırmaya göre, düşük kaliteli borsaların kripto pazarına hacim bakımından hakim olduğu tespit edildi. Binance ve Coinbase gibi saygın borsalar bu yıl pazar payında önemli bir artış görmesine rağmen, yatırımcılar hâlâ daha riskli platformlar üzerinden alım satım yapmayı tercih ediyor.

Düşük kaliteli kripto para borsaları hala pazarın hakimiyeti altında

CryptoCompare’in aylık incelemesi, kripto para pazarının mevcut durumu hakkında çarpıcı bilgiler sunuyor.

Şirketin temmuz ayında yaptığı inceleme, kripto traderlarının yüksek hacimli ve düzenlemeli borsalar yerine daha küçük ve riskli borsaları tercih ettiklerini tespit etti. Borsalara AA ve F arasında bir puan verilen raporda ayrıca, endüstrinin en güvenilir borsalarından bazılarının işlem hacminin haziran ayına göre yüzde 29 oranında arttığını tespit etti.

Bununla birlikte, Coinbase ve Poloniex gibi AA puanlı borsalar, haziran ayında kripto para borsalarında işlem gören toplam hacmin yalnızca yüzde 5’ini (31 milyar dolar) temsil ediyordu. Öte yandan, düşük kaliteli borsalar (D ve F notu olanlar) haziran ayında toplam işlem hacminin yüzde 64’ünü veya 316 milyar doları temsil ediyordu.

Küçük borsalarda daha sık ve daha fazla işlem yapılıyor

Raporda, düşük kaliteli borsaların, piyasaya sadece işlem hacmi bakımından egemen oldukları değil aynı zamanda en büyük ortalama işlem büyüklüğüne de sahip oldukları ifadesi yer aldı. LBank, Coinsbit ve CoinBene, diğer borsalara göre en büyük ortalama işlem büyüklüğüne ve sırasıyla 3,7, 1,6 ve 1,1 BTC hacme sahip.

Daha gevşek biçimde düzenlenmiş borsaların para aklama veya yasa dışı fonların kökenlerini gizlemek için daha uygun oldukları düşünülüyor.

D dereceli bir borsa olan LBank’taki işlemler ortalama olarak AA dereceli Coinbase’deki işlemlerden 15 kat daha büyük. Hong Kong merkezli borsa, kripto-kripto aylık hacimlerinde hem OKEx hem de Binance’i geçti ve yalnızca haziran ayında 45 milyar doların üzerinde işlem gördü.

CryptoCompare’in kurucu ortağı ve CEO’su Charles Hayter, şirketin son incelemesinin güvenilir veri ihtiyacını vurguladığını söyledi. Piyasanın yarısından fazlasını alan küçük, denetlenmeyen ve az gelişmiş borsalar sayesinde, doğru verilere sahip olmak, alana daha fazla düzenleme getirilmesine yardımcı olacaktır.

Rapor ayrıca, artan denetlemelerin kripto para hacimlerini düşürmek için neredeyse hiç işe yaramadığını da gözler önüne serdi. BitMEX’teki aylık toplam hacimler 73 milyon dolarlık rekor seviyelere rağmen, borsa CFTC soruşturmasından büyük ölçüde etkilenmedi.

cryptoslate

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin