featured

Kripto para piyasasındaki düşüş sonucunda dip bulundu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, Perşembe sabahı 15,550 dolarlık fiyatı ile iki yılın en düşük seviyesine dokundu. BTC, Cumartesi günkü yerel zirvesinden %27 oranında düşüş yaşadı. CoinMarketCap, kripto piyasasının toplam kapitalizasyonunun, 24 saat önceki seviyelere göre %6,7 ve Cumartesi günkü zirvelerin %21 altına inerek 839 milyar olduğunu tahmin ediyor.

kripto para

En büyük altcoin olan Ethereum da büyük oranlarda değer kaybı yaşadı. Şu anda 1070 dolar seviyesinin yakınında, Temmuz ayında olduğu gibi, satın almada gözle görülür bir güçlenme var.

Kripto piyasası şu anda, yoğun baskı ile yapılan panik satışları sonucu da bir tasfiye aşamasında. Mevcut kriz, kripto düzenlemesi için katalizör görevi görebilir.

Duruma bir piyasa spekülatörü perspektifinden bakarsak, teslim olma sürecinde olunduğu söylenebilir. Bu tür anlar genellikle uzun vadeli geri dönüşlerden önce gelir. Ancak Bitcoin’in günün başlangıcından itibaren %5’lik toparlanmasına ve dünkü kayıplardaki çift haneli artışa rağmen, satışların henüz bitmeyebileceğini fark etmekte fayda var.

Birçok analiste göre kripto piyasası, düşüşün büyük kısmının geride kaldığı 2018 sonlarında olduğu gibi şimdi aynı aşamada. Ancak en iyi spekülatif satın alma anı hâlâ bir yıl uzakta.

Düşüşe neler sebep oldu?

Kripto para piyasası neredeyse 5 aydır yatay bir düzlemde hareket ediyordu. Bu da yatırımcıları bir nebze de olsa rahatlatmıştı. Yaşanan keskin düşüş, yatırımcıları şaşırttı. Yatırımcılar, marj çağrıları nedeniyle kendilerine karşı teminat altına alınan kredilerdeki kayıpları karşılamak için kripto para birimlerini satmak zorunda kaldılar. Alameda ile birlikte FTX borsasının kendisi de varlıkları satıyor olabilir.

İlk 100 kripto para birimdeki en önemli düşüş, SOL’un en büyük sahiplerinden biri olan FTX borsa başkanı Sam Bankman-Fried’in yatırım şirketi Alameda Research olduğu için %49 oranında çöken Solana oldu.

Marathon Digital CEO’su Fred Thiel, madencilik firmasının, BTC token’larını elinde tutması sayesinde, depolanan Bitcoin’ler açısından dünyanın en büyük ikinci halka açık şirketi (11.300 BTC) olduğunu söyledi. MicroStrategy ise cüzdanlarında depolanan yaklaşık 130,000 BTC ile liderliğini koruyor.

Nickel Digital Asset Management tarafından yapılan bir ankete göre, profesyonel yatırımcıların %92’si düşüşe rağmen kripto para piyasasının görünümü konusunda iyimser.

FxEmpire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin