Haziran ayı sektör için bir hayal kırıklığı oldu
Haziran ayı sektör için bir hayal kırıklığı oldu

Kripto para piyasasında Haziran ayı değerlendirmesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran ayının sonuna yaklaştıkça ve yılın üçüncü çeyreğine doğru ilerlerken, kripto paraların ne kadar iyi performans gösterdiğini görmek için pazarları gözden geçirmek istiyoruz. Haziran ayı kısa vadeli yatırımcılar için iyi bir ay olmadı. Piyasada bir dizi olumsuz hareket görüldü. Uzun vadeli yatırımcılar için ise bu durum önemli değil. Çünkü pek çoğu da şimdiye kadar ellerindeki kripto paraları satmayı planlamıştı ancak bunu ertelemek durumunda kaldılar. En iyi ihtimalle, Haziran ayı en azından bize makul bir oranda alım yapmak için bazı fırsatlar sağladı.

Haziran ayı sektör için bir hayal kırıklığı oldu

Bitcoin’in fiyat hareketlerini incelerseniz, piyasaların genel olarak nasıl performans gösterdiğine dair iyi bir fikir edinebilirsiniz. Bitcoin, Haziran ayının başında 7.518,03 dolar değerindeydi. Ancak yazım sırasında Bitcoin 6.075 dolardan işlem görüyor. Bitcoin, sadece bir ay içinde yaklaşık 1.400 dolar kaybetti ve Temmuz’a girerken Bitcoin bu düşük fiyat ile işlem görmeye devam edecek.

Bitcoin'in fiyat grafiği
Bitcoin’in fiyat grafiği

Piyasaların geri kalanı da Bitcoin’e benzer bir seyir izledi. Piyasada büyük kayıplar yaşandı ve çoğu durumda Mart’taki çöküşten beri görülmeyen düşük seviyeler görüldü. Piyasadaki fiyat dalgalanmaları dışında, sektörde birkaç büyük olay gerçekleşti. TRON ve EOS ana ağını piyasaya sürdü. Ancak, her iki olayın da her iki para biriminin değeri üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu görülüyor. Bunun nedeni, projelerin başarısız olması değil, ayı piyasasında değer kazanamaması.

Temmuz ayı piyasalara neler getirecek

Bu ayda hack saldırıları gündemde yer aldı ve kripto para borsaları büyük kayıplar verdi. Güney Kore, maalesef bu konuda bir merkez üssü oldu. Son zamanlarda Güney Kore’deki iki borsada haftalar boyunca üç hack olayı yaşandı. Coinrail ve Bithumb hackleri bugünkü düşüş piyasasının nedeni olarak kullanıldı. Bu saldırılar piyasadaki düşüşün tek nedeni olmasa da, bir çeşit etkisi olduğunu gösteren kanıtlar mevcut.

Temmuz ayına girerken, iyimserliğimizi koruyoruz. Bu olumsuzluk sonsuza kadar sürmeyecek. Bu nedenle, Temmuz ayının piyasalara daha iyi gelmesini bekleyebiliriz. Haziran ayı kapanırken, piyasaların sıkı durmasını ve bu ılımlı durumda kalmasını bekliyoruz. Bakalım Temmuz ayı piyasalara neler getirecek. Kripto paralar yeni yüksek seviyeleri mi yoksa diplerimi test edecek.

Cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin