Kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması sürüyor
Kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması sürüyor

Kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce ABD Adalet Bakanlığı’nın ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile birlikte Bitcoin’de fiyat manipülasyonu konusunda soruşturma başlattığını bildirdik. Kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması devam ediyor. CFTC, kripto para piyasasında fiyat manipülasyonlarının yaşanıp yaşanmadığını belirlemek için birkaç kripto para borsasından kapsamlı ticaret verileri sağlamalarını talep etti.

Kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması sürüyor

CFTC, manipülasyon soruşturmasında özellikle CME Group’un Aralık ayında Bitcoin vadelilerini başlattığı tarihten sonrasını baz alıyor. Bu vadeli işlemlerin değerleri Coinbase, Kraken, itBit ve Bitstamp gibi borsalardan alınan fiyatlara göre belirleniyor. Müfettişler, bu borsalardaki manipülasyonun hükumetin doğrudan düzenlediği Bitcoin vadelilerine zarar vereceğini düşünüyor.

Ocak ayında tamamlanan ilk Bitcoin vadeli sözleşmesinin ardından CME,  dört borsadan detaylı alım satım verilerinin paylaşılmasını istedi. Ancak borsaların birçoğu, isteğin müdahaleci olduğunu belirterek işbirliği yapmayı reddetti. CME, talebini tüm gün yerine birkaç saatlik bir süre ile sınırladıktan sonra borsalar bazı kullanıcıların verilerini paylaştı. Bu durum ise CFTC’yi sinirlendirdi. Aynı zamanda CFTC’nin fiyat manipülasyonu konusunda daha fazla şüphelenmesine neden oldu. Komisyon, bu nedenle borsalara celp gönderdi.

CME ve borsalar arasındaki tartışma CFTC’nin soruşturma açmasına neden oldu

CFTC, CME’nin vadeli işlem sözleşmelerinin bağlı olduğu alım satım verilerini paylaşması konusunda borsaları zorunlu tutacak anlaşmalara sahip olmaması nedeniyle üzgün. CME ve kripto para borsaları arasındaki tartışma, CFTC’nin konuyla ilgili bir soruşturma açması için bir itici güç. CME sözcüsü Laurie Bischel, konuya yönelik şunları söyledi:

Tüm katılımcı borsalar, bilgi talepleri ve soruşturmalar ile işbirliği de dahil olmak üzere tüm bilgileri paylaşmak zorunda.

CME Group, birçok farklı iş kolunda faaliyet gösteren bir finans şirketi. Şirket, 2017 yılının Aralık ayında Bitcoin vadelilerini piyasaya sürdü. CME’nin Bitcoin vadelileri, kripto paraların benimsenmesini daha da arttırdı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin