featured

Kripto para piyasasında bugün BTC, ETH ve DOGE neden düşüş yaşadı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber- Kripto para piyasasındaki değerlere göre güncel olarak en iyi 10 kripto para birimi içerisinde yer alan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) için bugün pek de iyi itmedi. Bu üç en iyi token, son 24 saat içinde düşüş yaşadı. Bitcoin %4,2, Ethereum %4,6 ve Dogecoin %3,1 oranında değer kaybetti.

Yeni koronavirüs varyantının risk teşkil eden varlıklarda sermaye akışını yavaşlatabileceğine dair endişeler, kripto para yatırımcılarının da odaklandığı önemli bir mesele olmaya devam ediyor. Ek olarak, yatırımcıların 2022’deki kripto para vergilendirme kuralları hakkında ek açıklama beklediklerini biliyoruz.

Fakat bazı yatırımcıların, bu kuralları beklemek yerine açıklanma yapılmadan bu yıl hemen kazanç elde etmeyi seçebilecekleri yönündeki spekülasyonlar mevcut. Bu da bazı yatırımcıların normalden daha erken kâr elde etmeye istekli olduklarını gösteriyor.

Peki kripto para piyasasında ne oldu?

Kripto para piyasaları, son günlerde hisse senedi piyasalarıyla daha yüksek korelasyon içinde hareket etme eğiliminde. Kripto piyasaları ile yüksek riskli hisse senetleri arasında gördüğümüz momentum benzerliğinin bu şekilde devam edip etmeyeceği ise henüz belli değil.

Bununla birlikte açık olan şu ki, kripto para pazarlarında önemli miktarda kaldıraç gücü varlığını sürdürüyor. Bu son varyant keşfinin ardından olduğu gibi, riskten kurtulma hissi hakim olduğu zaman kaldıraç odaklı tasfiyeler, bu tür varlık sınıflarında önemli ölçüde daha yüksek aşağı yönlü volatiliteye neden olabilir.

Ek olarak, bu yıl büyük kazançlar elde eden kripto yatırımcıları gelecek yılın ne getireceğini beklemek ve görmek yerine şimdi bu kazançları almaya yönelik hareket ediyor olabilir. Kripto vergilendirme oranlarına ve kripto yatırımcılarının sahip oldukları nihai alıma ilişkin ayrıntılara ilişkin belirsizlik, şu anda bazı düzeltme pozisyonlarının gerçekleşmesine neden oluyor olabilir.

Şimdi ne olacak?

Kripto piyasasının artık bazı hisse senetleri ile benzemeye başlamasıyla, bu yılın başlarında gördüğümüz kaldıraç odaklı yukarı yönlü momentum aşağı yöne dönebilir. Şu anda kripto para yatırımcıları, piyasaların genel olarak düşüş eğiliminde olduklarını düşünüyor olabilir. Veya en azından riskten kaçınıyor olduklarını düşünüyor gibi görünüyor. Kripto para yatırımcıları için bu volatilite şu anda yatırım yapmak için çok fazla olabilir.

Uzun vadeli yatırımcılar için Bitcoin, Ethereum hatta Dogecoin ve diğer şaka amaçlı üretilmiş tokenlerde görülen olumsuz hareketler, ilgi çekici ve doğru bir giriş noktası sunuyor da olabilir. Tabii ki, bu düşüşün sonunda ne zaman azalacağına dair sorular da devam ediyor. Şu anda, daha geniş bir perspektiften bakıldığında piyasanın tercih ettiği şey ‘bekle ve gör’ yaklaşımı gibi görünüyor.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin