Haziran ayı sektör için bir hayal kırıklığı oldu
Haziran ayı sektör için bir hayal kırıklığı oldu

Kripto para piyasasında bu hafta neler oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında bu hafta neler oldu?

Kripto para piyasalarında bu hafta toparlanma yaşandı. Bununla birlikte bu haftaki yeni düzenlemeler ve yasaklayıcı kararlar kripto para sektörünü olumsuz yönde etkiledi.

Fiyat Analizi:

  • Bitcoin bu hafta %16 artışla 9.000 dolara yükseldi. Bu, tüm kripto para piyasasında yükselişin bir parçası olarak görünüyor. Aynı zamanda bu yüksek işlem hacimlerinin sonucu.
  • Ethereum bu hafta %4 artarak 539 dolara yükseldi. Her zamanki gibi, hafta Bitcoin’in toparlanmasıyla sonuçlanıyor. Bitcoin’deki ani bir çöküşü engellemek için birçok analist güçlü bir hafta bekliyor.
  • Tüm kripto para piyasaları bu hafta %10 arttı. Piyasa çoğunlukla bu yönde olmasına rağmen, güçlü bir şekilde bitmiş gibi görünüyor.

Düzenlemeler:

  • Daha Fazla Reklam Yasağı:  Twitter bu hafta kripto para birimi reklamlarını sınırlı istisnalarla yasakladığını duyurdu. Bu, geçen hafta Google’ın benzer bir yasağının arkasından geldi. Facebook ise, Ocak ayında kripto para birimi reklamlarını yasakladı.
  • Petro Yok:  ABD Başkanı Donald Trump bu hafta, Venezuela hükumeti destekli kripto para birimi olan Petro ile yapılan tüm finansal işlemleri yasaklayan bir kararname imzaladı. Bu durumun nasıl uygulanacağı konusu henüz açık değil. Venezuela hükumetinin dijital para çıkarmak suretiyle ABD yaptırımlarını delme girişiminde bulunması nedeniyle söz konusu yasağın çıkarıldığı belirtiliyor. Petro kripto parasının durumu, Trump’ın yasağı için bir neden düşünen Rusya’ya bağlı.
  • G20 Zirvesi: G20 Temmuz ayına kadar yayınlanacak olan kripto paralarla ilgili düzenlemeler için çağrıda bulunuyor. Kripto para birimleri G20 ülkelerinden karışık tepkiler aldı. Brezilya gibi bazı ülkeler, kripto para birimlerini düzenlemeyeceklerini şimdiden duyurdular. Bu, kara para aklamayı önlemek isteyen hükümetler için büyük bir endişe kaynağı oldu. Ayrıca G20 zirvesinde, kripto para birimlerinin “ülke para birimlerinin özelliklerinden yoksun” olduğu ve G20’nin kriptoyu bir para birimi yerine bir varlık olarak gördüğü belirtildi.
  • Hong Kong:  Hong Kong‘un menkul kıymetler düzenleyicisi, bu hafta “potansiyel izinsiz tanıtım ve lisanssız düzenlenmiş faaliyetleri” gerekçesiyle initial coin offerings (ICO)’ları kapatmak için  harekete geçti. Bu nedenle yeni geliştirilecek projelerde,  düzenleyici müdahalelerden kaçınmak için ICO’ların  yer alıp almayacağı belirsiz. Ancak yetkili makamlar tarafından, ICO’lara yaklaşımlarının netleştirilmesi ve kısıtlayıcı önlemlerin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmıyor.

Yeni Gelişmeler:

  • Karayipler, Kripto Para Piyasasına  Giriyor:  Overstock.com (OSTK) şirketinin Blockchain yatırımına odaklanan bir yan kuruluşu olan Medici Ventures, bu hafta Karayipler’deki Blockchain tabanlı dijital ödeme sağlayıcısı Bitt.com’da ek sahiplik hissesi satın alma opsiyonunun kullanıldığını duyurdu. Medici Ventures, Bitt’in toplam A ve B ortak hisselerinin sahiplik payına ilave olarak 3 milyon dolar ek bir fon karşılığında %8,6 oranında payını artıracak. Bitt, Karayiplere hitap eden bir Blockchain tabanlı ödeme platformu. Karayipler gibi az gelişmiş finansal kurumlar ve yatırımcılar Bitt’in önerdiği gibi, blokaj temelli alternatiflerin, bu durumu değiştirebileceğini ümit etmekte.
  • ICO Yatırımları:  Dünyaca ünlü boksör ve Phillipino Senatörü Manny Pacquiao, Singapur merkezli Global Crypto Offering Exchange’de (GCOX) yatırım yapan bir ICO’yu teşvik eden en son ünlü oldu.  Uygulama, ünlülerin daha sonra içeriğe erişim için ödeme yapmak için kullanabilecekleri kendi kripto paralarını oluşturmalarına izin veriyor.
  • Crypto Kitties 12 Milyon Dolar Topladı: Popular Ethereum uygulaması Crypto Kitties, girişim sermayesi firmaları Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures (USV) tarafından yönetilen bir fonlama turunda 12 milyon dolar topladı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin