Kripto para piyasasında bu hafta neler oldu?
Kripto para piyasasında bu hafta neler oldu?

Kripto para piyasasında bu hafta neler oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında bu hafta neler oldu?

Kripto para piyasasında bu hafta %20 oranındaki düşüş,   geçen hafta görülen %10 oranındaki artışı tamamen geri çekiyor. Bu rakamlar,  2 hafta önce gördüğümüz %20 oranındaki fiyat düşüşüne benzer. Bütün bunlara rağmen analistler, bazı kripto para birimlerinde büyük bir iyileşmenin olacağını öngörüyor. Bununla birlikte bu haftaki yeni düzenlemeler ve yasaklayıcı kararlar kripto para sektörünü olumsuz yönde etkiledi.

Fiyat Analizi:

  • Bitcoin: Bitcoin bu hafta %20 oranında düşerek geçen haftanın kazançlarını tamamen geri çekiyor.  Bu hafta periyodik kazanımlara rağmen, pazar geçtiğimiz hafta önemli ölçüde bir çift haneli zarar kaydetti. Bu durumun en önemli sebebi futures piyasaları. Her durumda, boğalar hala HODL’u herkese tavsiye ediyor. BitPay’in teknolojiyi benimsemesine rağmen, bu hafta da Bitcoin Cash %30 oranında düştü.
  • Ethereum: Ethereum, bu hafta %27 oranında düşüşle yaklaşık 1.500 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, iki para birimi arasındaki bağıntılı hareketler üzerinde gördüğümüz trendi takip ediyor. Bazıları  bu ilişkiyi olgunlaşmamış bir pazarın işareti olarak görüyor.
  • Kripto Para Piyasası: Kripto para piyasasının tamamı bu hafta %20 oranında düşerek,   geçen hafta görülen %10 oranındaki artışı tamamen geri çekiyor. Bu rakamlar,  2 hafta önce gördüğümüz %20 oranındaki fiyat düşüşüne benzer. Bütün bunlara rağmen analistler, bazı kripto para birimlerinde büyük bir iyileşmenin olacağını öngörüyor.

Yasaklar ve Uyarılar:

  • Kazakistan: Kazakistan Merkez Bankası  kripto paralarını yasaklayabilir. Kazakistan Ulusal Merkez Bankası Başkanı, Avrupa ülkesinde kripto para birimi ticaretini ve madenciliğini yasaklamak istediğini belirtti. Bu, para aklama korkusu nedeniyle ademi merkezileştirilmiş kripto paralara karşı çıkan ülkelerin bir eğilimi. Bu ayın başında Putin, Mart ayında yeni düzenlemelerin geleceğini  ve kendi para birimini başlatmayı planladığını belirtti.
  • Nijerya: Nijerya  tarafından bu hafta kripto para birimlerinin kullanımı konusunda bir uyarı  daha yayınlandı. Nijerya Mevduat Sigorta Şirketi (NDIC), kripto para birimlerinin Nijerya Merkez Bankası (CBN) tarafından meşru para birimi olarak tanınmadığından, Nijeryalıların kripto para biriminde yatırım yapmaya karşı ihtiyatlı davranması konusunda bir kez daha uyardı.
  • Danimarka: Danimarka,  bu hafta Nijerya’dan farklı endişelere dayanarak kripto para işlemlerinin yapılmasını engelledi.  Danimarka’nın en büyük bankası Danske Bank, kripto para birimlerinin merkez bankası tarafından desteklenmediğini, bu nedenle de kripto paraların genellikle geleneksel para birimleri ve yatırımlarla bağlantılı yatırımcı ve tüketici korumasından yoksun olduğunu iddia ediyor. Banka, kripto paralara yatırım yapılmamasının en önemli nedenlerinden biri olarak şeffaflık ve düzenleyici denetim eksikliğini belirtmekte. Bu faktörler, kripto paraları kara para aklama ve gasp etme gibi suç amaçlarına yönelik bir hedef haline getiriyor.
  • Sosyal Medya: Sosyal medya devlerinin kripto reklam yasaklarına karşı bu hafta dava açılacağına yönelik haberler çıktı. Rusya, Çin ve Güney Kore’deki kripto para ve Blockchain dernekleri, kriptoyla ilgili reklamlara izin vermediği için Google, Twitter, Facebook ve Yandex’e karşı ortak bir dava açmayı planlıyor.
  • MailChimp: Bu hareketin, MailChimp  gibi diğer şirketlerin davayı takip etmeye devam etmesini engellemek için caydırıcılık hedeflediği görünüyor. Çünkü MailChimp bu hafta kripto paralar ile ilgili tüm hesapları kapattığını açıkladı. Pazarlama otomasyon platformu MailChimp’in, ilk para teklifleri (ICO), borsalar, haberler, kitaplar, etkinlikler ve duyurular dahil olmak üzere, kripto paralarla ilgili tüm hesapları kapattığı bildirildi.

Resmi Para Birimleri:

  • İngiltere: İngiltere Merkez Bankası bu hafta gerçek zamanlı brüt ödeme  (bankadan banka havalelerine) için bir Blockchain sistemi test ediyor. Merkezi ve devlete ait bir kuruluş olan banka, bu çalışmanın 2020 için stratejik planının bir parçası olduğunu belirtiyor.
  • Çin: Çin, kripto para birimini  2018 için en önemli öncelik olarak ilan etti. Merkez bankası, 22 yeni patent için başvurmuş olan yeni teknolojiyi ele almayı amaçlayan bir bilim ve teknoloji ekibi oluşturdu.  Bir Çinli yetkili aynı zamanda mevcut para birimleri Bitcoin ve Ethereum dayandırarak resmi bir kripto para birimi hakkında da konuştu.

Diğer Haberler:

  • Kara Para Aklama Tutuklamaları:  ABD’de bir uyuşturucu satıcısı, dijital para birimleri aracılığıyla kara para akladığı için tekrar tutuklandı. ABD vatandaşı Costanzo Bitcoin ile kara para aklama suçundan cezaya çarptırılıyor. Bu, G20 zirvesinde tekrar tekrar gündeme getirilen kaygıların asılsız olmadığını gösterdi.
  • Reddit Engelli Bitcoin Ödemeleri: Bu hafta  Reddit, Bitcoin ile ödeme yapma seçeneğini kaldırdığını duyurdu. Reddit, kullanıcıların premium üyelik programı (Reddit Gold) için Bitcoin (BTC) ile ödeme yapma seçeneğini “yaklaşan bir Coinbase değişimi” gerekçesiyle kaldırdığını bildirildi.
  • Daha Fazla Kriptojacking: Microsoft bu hafta, zararlı kripto para madenciliği konusunun ortaya çıkış tehdidini tartışan bir blog yayınladı. Windows Defender Research bloğundan gelen yayın, izinsiz madeni para madencileriyle karşılaşan işletme bilgisayarlarının sayısının Aralık ayından Ocak 2018’e kadar ikiye katlandığını kaydetti. Microsoft, bu durumun nedeninin siber suçluların üstel artış nedeniyle saldırıya geçtiğini gösterdiğini belirtiyor.
  • ABD ve Blockchain Gelişmeleri: ABD Hazine Bakanlığı bu hafta, Blockchain ile ilgilenen devlet kurumlarına öneriler sundu. ABD Hazine Bakanlığı, iç sistemlerindeki Blockchain veya dağıtık defter teknolojisini (DLT) kabul etmekle ilgilenen diğer devlet kurumlarına tavsiyede bulunan bir blog yazısı yayınladı. Blog yazısı, Hazine’nin Mali Hizmet Bürosu (BFS) tarafından hazırlandı. Söz konusu yazı Blockchain sisteminin bir kanıtı ile deneme yaparken yetkililerin topladıkları birkaç önemli konuyu içermekte. BFS, devlet kurumların Blockchain teknolojisini çevreleyen yanıltıcı düşünceleri bir kenara bırakıp, dağıtık defter teknolojisinin operasyonlarına değer katacağını dürüstçe düşünmelerini tavsiye etti.
  • Ethereum Topluluğu ve ASIC Madencileri: Ethereum topluluğu, ASIC madencilerine karşı yüzleşmeye hazırlanırken, bu hafta Ethereum Infighting ortaya çıktı. Ethereum kullanıcıları, yeni bir anket sonuçlarına göre Ethereum ASIC madencilerini eski haline getiren sert bir çatalı benimsemeyi destekleyecek. ASIC madenciliği toplumda tartışılan bir konu oldu. Ancak bu hafta bir geliştirici tartışmalı uygulamayı durdurmaya yönelik tedbirleri tartışmak için bir Eterik İyileştirme Önerisi açtı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin