featured

Kripto para piyasasında bu hafta – Bitcoin ve Ethereum toparlanıyor; Polygon ve Terra yükselişte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında geçen hafta yaşanan çöküşün ardından öncü ve lider coin olan Bitcoin ve en gözde altcoin olan Ethereum, yeniden toparlanmaya başladılar. Pazar liderlerinin ikisi de hafta sonuna yaklaşık %3 daha yüksek başladı.

Bitcoin şu anda 48.576 dolardan işlem görüyor. Bu seviye, bu yıl 10 Kasım tarihinde kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.790 dolar seviyesine göre önemli oranda daha düşük. Ancak yine de geçen hafta sonu yaşadığı 45.000 dolar seviyesinde dibe vurmasına sebep olan çöküşten daha iyi durumda.

Ethereum bu hafta umut verici ilerleme işaretleri gösterdi. Ancak yine de 4.500 dolar eşiğini geçemedi. Perşembe günü 4.482 dolara kadar yükseldi. Fakat bugün tekrardan 4.061 dolara kadar geriledi. Bu da 10 Kasım tarihindeki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.860 dolardan yaklaşık olarak %17 oranında daha düşük.

Bu hafta kripto para piyasasını etkileyen olaylar

Bu haftanın kripto para haber gündemi oldukça karışıktı. Pazartesi günü, Kolombiya’nın en büyük bankası olan Bancolombia, sınırlı sayıda müşterinin doğrudan banka hesaplarından Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash satın almasını sağlayacak bir deneme programı duyurdu.

Ülkenin mali düzenleyicisi olan Kolombiya Mali Müfettişliği, şüphesiz kripto etrafında düzenleyici bir çerçeve geliştirmeyi göz önünde bulundurarak bu programı denetleyecek.

Salı günü, Biden yönetimi “ABD Yolsuzlukla Mücadele Stratejisi” adlı bir belge yayınladı. Yolsuzlukla mücadeleye yardımcı olacak tekliflerden biri, kriptonun cezai kötüye kullanımıyla mücadele edecek bir “Ulusal Kripto Para Birimi İcra Ekibi”nin kurulması.

kripto para eth btc

ABD hükümeti kriptonun karanlık ve köhne kısmına baskı yapmaya devam ederken, çarşamba günü yasalara saygılı kripto para yatırımcıları için oldukça güzel haberler geldi.

Coinbase, Circle, FTX ve Paxos dahil olmak üzere en iyi altı kripto para şirketindeki CEO’lardan oluşan bir heyet, beş saatlik bir oturumda kripto ve düzenlemelerin artan önemi hakkında dava açmak için Kongre’yi ziyaret etti. Geçen yıl bu zamanlar, delegasyonun Washington’dan gülüp geçeceği düşünüldüğünde, haberler dikkate değer bir fikir değişikliği olduğunu yansıtıyor.

Perşembe günü ise Atlantik üzerinde farklı bir tutum hakim oldu. İngiliz hazinesini ve Mali Davranış Otoritesi (FCA) de dahil olmak üzere tüm ilgili organlarını yakından takip etmekten sorumlu olan Hazine seçme komitesindeki İngiliz milletvekilleri, FCA’nın genel müdürü Nikhil Rathi’ye işletmelerin ne yapması gerektiğini söyledi. Kripto para birimlerinden bahsedilirken “yatırım” kelimelerinin kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Aynı gün, Bitcoin ve Ethereum, Çinli emlak geliştiricileri Evergrande ve Kaisa’nın planlanan ABD doları tahvil ödemelerini yapamamasının ardından 24 saat içinde %5’ten fazla düştü.

Bu hafta değer kazanan altcoinler

Yine de bazı altcoinler için iyi bir hafta oldu.

Terra, son yedi gün içinde %11 oranında değer kazandı. Bu yazının yazıldığı sırada ise Terra, 63.10 dolar seviyesinden işlem görüyor. Polygon ise neredeyse %13 oranında yükseliş kaydetti. Bu yükselişin ardından Polygon 2,08 dolar seviyesine kadar ulaştı.

Perşembe günü Polygon, projenin Ethereum ölçeklendirme yeteneklerini genişletmek için Mir ile 400 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Ubisoft’un yaklaşmakta olan Ghost Recon oyunu için NFT’leri basmak için blockchain’le iletişim halinde olacağını açıklamasının ardından Tezos’un fiyatı kısa bir süre içinde %37 oranında değer kazandı. Bu, büyük bir video oyunu yayıncısının ilk kez NFT teklif etmesi ve Tezos’u seçmesi ağ için oldukça büyük bir haber.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin