featured

Kripto para piyasası yeniden yeşillendi! Yükseliş ne kadar devam edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in fiyat hareketinin hız kazanması ile birlikte genel olarak bir toparlanma gerçekleşti.

Bitcoin’in en son yerel zirvesi ABD iş raporundan sonra geldi. 21,500 dolara dokunulması ile piyasanın geri kalanı da hareketlendi.

Bitcoin, son 24 saat içinde yeni bir yükseliş başlattı ve iki ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

Bugün erken saatlerde 1,2 dolara ulaşan MATIC de dahil olmak üzere birkaç altcoin de son 24 saat içinde etkileyici kazançlar kaydetti.

Bitcoin’in yeni yerel zirvesi

Piyasa lideri, ABD’den gelen olayların ardından ayın başında artan oynaklık yaşadı. İlk başta, Federal Rezerv faiz oranını 75 baz puan artırdı ve bu da BTC fiyatını 20,800 dolardan 20,000 dolara düşürdü.

Ancak boğalar bu seviyeyi savundu ve iki gün sonra beklenenden daha yüksek ABD iş raporu çıkınca Bitcoin değer kazanmaya başladı. Böylece fiyat, 21,000 dolara yaklaştı.

Üstesinden gelmek için önceki iki girişimde bu seviyede başarısız olmasına rağmen, bu sefer varlık onu vurdu. Sonuç olarak, BTC’nin neredeyse iki ayda gördüğü en yüksek fiyat etiketi olan 21.500 dolara sıçradı.

Şu an itibariyle, birkaç yüz dolar geri çekildi ancak hâlâ 21,000 doların üzerinde işlem görüyor.  Piyasa değeri 400 milyar doların üzerinde ve altcoin’ler üzerindeki hâkimiyeti %38,5’te.

kripto para BTC grafik

MATIC yükselmeye devam ediyor

Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum son 24 saatte %3,5 oranında daha yükseldi ve bu yazının yazıldığı sırada 1,600 doların çok üzerinde işlem görüyor. Binance Coin, Cardano, Polkadot, Shiba Inu, Tron ve Avalanche altcoin’ler de günlük bazda küçük kazançlar kaydetti.

Dogecoin, Solana ve Polygon fiyatı da %5’ten fazla arttı. DOGE, Elon Musk’ın Twitter ile ilgili gelişmelerinin ardından son 10 gün içinde en iyi performans gösterenler arasında yer aldı. Milyarder Musk, dün sosyal medya platformu çalışanlarının neredeyse yarısını işten çıkardı.

Solana’nın %8’lik artışı, kripto para biriminin fiyatını 35 dolara çıkardı. Öte yandan MATIC, bir başka kayda değer kazanç daha kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 1,2 dolar civarında işlem görüyor.

Kripto para piyasasındaki altcoin’lerin çoğu yeşilde. Böylece, kümülatif piyasa değerine 40 milyar dolar ekledi ve 1,060 milyar dolar ile birkaç ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin