featured

Bu veriler her şeyi açıklıyor! Kripto para piyasası “dipten satın al” duygusuna rağmen neden hâlâ düşüşte?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para fiyatları dibe doğru bir çöküş yaşadı. Bu da yatırımcıların dipten satın almaları için mükemmel bir fırsat yarattı. Bununla birlikte yatırımcılar, bu küçük fiyat düşüşleri sırasında satın almak yerine ellerine tuttukları token’ları satmayı tercih ediyor.

Altcoin’ler, Bitcoin’den daha fazla satışa maruz kalıyor. Son 24 saatte, piyasa lideri olan Bitcoin (BTC) borsalarda yaklaşık %51 oranında short pozisyon ile karşı karşıya iken, bu oran altcoin’ler için %55 idi.

“Dipten satın al” duygusuna rağmen satışlar devam ediyor

Zincir üstü analitik platformu Santiment’e göre, Bitcoin ve altcoin’lerin ortalama fonlama oranı ve Bitcoin fiyatına ilişkin veriler, yatırımcıların her küçük düşüşte altcoin’leri satmayı tercih ettiğini ortaya koyuyor. Oysa Bitcoin’in için yapılan işlemlerin oranı, fiyatlar bir aralıkta dalgalandıkça durgun kalıyor.

kripto para

Fiyatlar pazar günü kademeli olarak düştüğünden, yatırımcılar dipten satın aldıklarını ilan etmelerine rağmen, bu mini düşüşlerde daha fazla satış yaptıklarını gösterdiler. İlginç bir şekilde bu durum, şu anda sadece altcoin’ler için geçerli. Yani yatırımcılar hâlâ en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’i güvenli bir liman olarak görüyorlar.

Coinglass’ın verilerine göre, yatırımcılar pazartesi günü altcoin’lerini elden çıkarmaya devam etti. Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), son 24 saatte 25 milyon dolarlık likidasyonun ortasında %56 oranında short işlemler ile karşıya kaldı.

İlginç bir şekilde, Tether (USDT) son 24 saat içinde borsalarda %85’lik bir satış hareketi gördü. Bazı satış yapan satıcılar, Tether’in ticari kağıt varlıklarının çoğunun Çinli emlak satıcıları tarafından desteklendiğine inanıyor. USDT, geçen aydan bu yana piyasa değerinin 66 milyar dolara yakın düşmesine neden olan büyük olaylar yaşadı.

Ayrıca riskten korunma fonları, zayıf bir piyasa görünümü nedeniyle ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin Tether’i (USDT) giderek daha fazla satıyor.

Altcoin tasfiyeleri artıyor

Kripto para yatırımcıları altcoin’leri satmaya devam ederken tasfiyeler de artıyor. Sabah gayet iyi seviyelerden işlem gören altcoin’ler şimdi kırmızı renkte. Ethereum (ETH) fiyatı, son birkaç saatte likidasyon arttıkça %4 oranında düşüş yaşadı. Diğer altcoin’ler de bunu takip ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin