featured

Kripto para piyasası güne nasıl başladı? Piyasa lideri 45,000 dolara gerilerken Dogecoin yükselişte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin ve çoğu altcoin güne nispeten sakin başladı. Ancak köpek temalı gözde meme coin olan Dogecoin, Elon Musk’ın Twitter’da bir hisse satın aldığı haberinin ardından %5 oranında bir yükseliş kaydetti.

Bitcoin 47,000 dolar seviyesinde tutunamamasının ardından yaklaşık 45,000 dolara geriledi. Piyasa liderinin hareketini takip eden çoğu altcoin ise bugün oldukça sakin. Ancak Dogecoin, %5 oranında değer kazanarak 0,15 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

DOGE, Musk’ın tweet’inin ardından %5 yükseldi

Kripto para birimlerinin çoğu, geçen haftaki artan volatilitenin ardından son birkaç gündür sakin görünüyorlar. Örneğin en büyük altcoin olan Ethereum, boğalar oyuna geri dönmeden önce bir noktada 3,300 dolar seviyesine geriledi. Kısa bir süre sonra ise yaşanan hareketlenme sonucunda son 3 ayın en yüksek seviyesi olan 3,500 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı. O zamandan beri ise ETH, bu seviyenin etrafında işlem görmeye devam etti. Şimdi ise küçük bir günlük artışın ardından 3,526 dolar seviyesine.

Binance Coin aylardır ilk kez 450 doların üzerinde işlem görüyor. BNB, dünden bu yana %2 oranında değer kazandı. Yakından takip edilen altcoin’lerden Terra, Polkadot ve Shiba Inu grafiklerinde de yeşiller mevcut.

Olumlu haberlere karşılık Solana, Ripple, Cardano ve Avalanche günlük ölçekte küçük düşüşler kaydetti.

Bugün en çok dikkat çeken altcoin ise DOGE oldu. Dogecoin, %5 oranında değer kazanarak diğer altcoin’lere nazaran daha iyi bir performans gösteriyor. Bu yükseliş hareketi Elon Musk’ın Twitter’da %9,2’lik hisse satın aldığını açıklamasının ardından geldi.

Bitcoin yeniden 45,000 dolar seviyesinde

1 Nisan tarihinde piyasa lideri, 47,000 dolar ile 48,000 dolar arasında birkaç günlük konsolidasyondan sonra 44,000 dolar civarına düşmüştü. Ancak kripto para piyasasında son birkaç haftadadır mevcut olan yükseliş hissi daha fazla düşüş yaşanmasına izin vermedi.

kripto para Bitcoin grafik

Tam tersi, BTC neredeyse tüm kayıpları oldukça hızlı bir şekilde geri kazandı ve yeniden 47,000 doların üzerine çıktı.  Bitcoin, bu sıçramanın ardından bahsedilen seviyede tutunmayı başaramadı ve yeniden birkaç bin dolar düştü.

Ayıların devreye girmesiyle birlikte BTC fiyatı, bu ayın başından beri ikinci kez 45,000 dolar seviyesine geriledi.

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, 46,500 dolar civarında işlem görüyor. Piyasa değeri ise hâlâ 900 milyar dolar sınırının altında.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin