Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir
Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir

Kripto para piyasası, Bitcoin önderliğinde düşüşe geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde beş düşüş göstererek 7.000 doların altına geriledi. Bu haberin yazıldığı esnada BTC 6.930 dolardan işlem görüyor.

12 ve 13 Mart’taki büyük çöküşten beri BTC fiyatı sürekli yükseliyordu. Üç günü aşkın süredir 7 bin dolarlık önemli sınırın üzerinde yer alan kripto para birimi birkaç saat içinde tekrar bu seviyenin altına düştü.

Kripto para piyasasının geri kalanı da BTC’yi takip etti ve birçok kripto para ağır kayıplar verdi. Piyasa değerine göre ilk 10 kripto para arasında Bitcoin Cash ve Bitcoin SV’nin fiyatı %10’dan fazla düştü. XRP ise diğerlerine göre nispeten daha sağlam bir duruş gösterdi ve günlük kaybını %5 ile sınırlandırdı.

Bitcoin Cash ve Bitcoin SV halving geçirdi

BCH ve BSV, son birkaç günde halving yaşadı. Böylelikle bu paraların blok zincirinde yeni arz, madencilik gelirleriyle birlikte yarıya indi.

Bitcoin Cash hash rate (ağı güvende tutan madencilerin bilgi işlem gücü) halving’in ardından önemli ölçüde düşerken Bitcoin SV’de bu oran sabit kaldı. Bu durum BCH’nin %51 saldırısına daha müsait bir hale geldiğini gösteriyor.

İlk onun dışında, Waves  önemli kazanımlar gösteren tek kripto para konumunda. Bugün yüzde 4 artan kripto paranın piyasa baskısına daha ne kadar meydan okuyabileceği merak konusu.

Decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin