Kripto piyasa görünümü: Bitcoin, 42.000 dolara geri dönüyor, Cardano pazarında volatilite devam ediyor
Kripto piyasa görünümü: Bitcoin, 42.000 dolara geri dönüyor, Cardano pazarında volatilite devam ediyor

Sert düşüş sonrası kripto para piyasalarında son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasaları 30 Aralık tarihinden bu yana devam yatay ve sakin seyrini dün akşam itibarıyla düşüş yönlü olarak bozdu. Toplam piyasa sermayesi gün sonuna doğru 2 trilyon dolara kadar düştü ve dip seviyelerde kalmaya devam ediyor.

Kripto piyasalarından 200 milyar dolarlık sermaye çıkışı en çok hangi kripto paraları etkiledi? Piyasanın yaklaşık yüzde 77’si domine eden büyük kripto varlıklarda son durum ne?

Kripto piyasalarında sert düşüş yine ABD seansında başladı

Dün akşam saatlerinde yaklaşık 1 haftadır korunan 2,2 trilyon dolarlık toplam sermaye değeri, sabahın ilk saatlerine kadar yüzde değer kaybı görerek 2 trilyon dolara kadar düştü.

Düşüşün başladığı saatlerde dolar endeksindeki (DXY) yükseliş ise dikkat çekiciydi. Dolar endeksi son 12 saatte yüzde 1’e yakın değer artışıyla 95,9 değerinden 96,32’ye kadar yükseldi. Doların küresel piyasalarda güçlenmesi, kripto para piyasalarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bitcoin’de son durum

Bitcoin (BTC), sermaye çıkışlarının başladığı saatte sert düşmeye başlarken son 12 saatlik zaman diliminde yüzde 9’a yakın değer kaybı gördü ve 42.500 dolar seviyesine kadar geriledi. alt bölgelerden gelen tepki alımlarıyla şu an 43.000 dolar bandına bulunan en büyük kripto paranın henüz düşüşün etkisinden kurtulamadığı görülüyor.

Bitcoin hakimiyet oranını kontrol ettiğimizde ise 4 Ocak’ta yüzde 39,2’ye kadar düşen BTC pazar payının bugün yüzde 39.87 olarak devam ettiği görülüyor. Bu durum düşüş etkisinin altcoin’lerde daha sert hissedildiğinin bir göstergesi.

Piyasa genel duygusunu ölçen Bitcoin Korku ve Açgözlülük endeksi de sert düşüşle birlikte aşırı korku bölgesine geri döndü. Endeksin ibresi, şu an 15 seviyesini gösteriyor. Korku ve Açgözlülük endeksinin son 1 yıldaki en düşük seviyesi geçen sene Mayıs – Temmuz döneminde görülen 10 seviyesiydi. O zamandan beri endeksin en düşük seviyesine düştüğü görülüyor.

Ethereum’da düşüş yüzde 10’u buldu

Ethereum (ETH), düşüş başlamadan önce 3.800 dolar bandına hareket ediyordu. Piyasa genelinde görülen sert satışla 3.400 dolara kadar gerileyen Ether, yüzde 10’u aşan değer kaybu gördü. Son saatlerdeki fiyat hareketi ise ETH/USDT’nin dip seviyelerden henüz kurtulamadığını gösteriyor. Öyle ki alıcılar, bugün Ether fiyatını 3.400 dolar bandına tutma mücadelesi verecek gibi gözüküyor.

İlk 10 kripto para ne durumda?

An itibarıyla en büyük 10 kripto paraya baktığımızda 5. sıradaki Solana ve 10. sıradaki Polkadot yüzde 11’lik değer kaybıyla en çok kaybeden kripto paralar oldu. Solana, sabah saatlerinde 150 dolar seviyesinde el değiştirirken Polkadot 26 dolara kadar gerilemiş durumda.

ilk 100 kripto paranın tamamı kırmızı

İlk 100 kripto para arasındaki 7 adet stabil kripto para göz ardı edildiğinde diğer tüm kripto paraların son 24 saatlik işlemlerde negatif bölgede olduğu görülüyor. En çok değer kaybeden altcoin ise şu an yüzde 16,8 oranında değer kaybıyla 209 dolar gerileyen Elrond (EGLD) oldu.

Axie Infinity (AXS), Loopring (LRC), Curve DAO Token (CRV), Internet Computer (ICP), Compound (COMP) ve Tezos (XTZ) diğer yüzde 15’in üzerinde değer kaybı gören altcoin’ler oldu.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin