kripto para sermaye değeri
Toplam kripto para piyasa değeri uzun vadeli eğilimi için belirleyici seviyeye yaklaşıyor

Kripto para piyasalarında 15 Ekim rallisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında  sabah saatlerinde yukarı yönlü müthiş bir hareketle ile 15 Ekim rallisi yaşandı. Kimsenin önceden kestiremediği bu yüksek fon girişi yaklaşık iki saatlik süre içerisinde 21 milyar dolar artış gösterdi. Sonrasındaki satış ile fon miktarının öğle saatlerinde 210 milyar dolara düştüğünü gördük.

Piyasaya giren fonların devamının gelip gelmeyeceği ise merak konusu. Çünkü bu sıçrama o kadar ani oldu ki kimse bu piyasa koşullarında kripto para borsalarına yatırım yapılacağını düşünmüyordu. Ve piyasaya gelecek olan fonların uzun vadeye yayılacağı fikri hakimdi.

Tüm piyasa birden yeşile döndü

Kripto para piyasaları yılsonuna yaklaşırken bildiğiniz gibi oldukça durağan hareketlere şahit oluyorduk. Zaman zaman volatilitenin yükselmesi ise içinde bulunduğumuz ayı piyasasından ötürü genellikle aşağı yönlü oluyordu. Fakat bu sabah yaşanan ralli piyasanın hızlı bir şekilde yukarı çıkmasına neden oldu. İlk 100 kripto parada 24 saatlik görünümlerde yüzde 16’ları bulan yükselişler görülürken, son iki saatlik hareketlerde ise bu yükseliş daha yüksek oranda gerçekleşti.

Bitcoin yine başı çekti

Piyasanın şu an yüzde 54,4’üne hakim olan Bitcoin, yeni giren fonlardan da iyi bir pay aldığını söyleyebiliriz. Buna göre güne yüzde 9,6 oranında son zamanlara göre müthiş bir yükseliş ile başladı. BTC fiyatının 7.800 dolar kapısında döndüğü görülürken, gelen düzeltme hareketi ile yazım esnasında yeniden 7.000 doların altına çekilen Bitcoin 6.800 dolar civarında el değiştiriyordu.

Önemli altcoinlerde de sağlam kazanımlar gördük

Piyasanın ikinci büyük kripto parası Ethereum, bildiğiniz gibi günlerdir 200 dolar direncini geçmeye çalışıyordu. Öyle ki bir türlü bu seviyenin üzerine çıkmak için yeterli momentumu bulamayan Ether için piyasa yorgunluğu da göz önüne alınarak düşüş beklentileri artıyordu.

 

Fakat bu sabah itibarıyla gelen fonlar Ether’in de büyük bir sıçrama yapmasını sağladı. Buna göre ETH/USD paritesi 2 saatlik zaman diliminde 200 doların altında başladığı pozisyonunu yaklaşık yüzde 23’lük bir oran ile 242 dolara kadar taşıdı. Hareketin 3. Saatinde ise düzeltme gelmeye başladı. Ve Ether, 225 dolara kadar çekilmiş oldu. Yükseliş hareketinin olağan harekete girmesi durumunda Ethereum’un 215 dolar kadar gerilemesi makul karşılanabilir.

XRP 52 sente kadar yükseldi

Piyasanın 3. Büyük kripto parası XRP’de bu sıçrama ile 0,5250 seviyesine kadar yükseldikten sonra yazım esnasında 0,46 dolar seviyesine kadar bir düzeltme yaşadı. XRP düzeltmesi ise Fibonacci seviyelerine uygun olarak fib 61,8 değer 0,4546 dolara kadar oldu. Önümüzdeki saat dilimlerinde ise normal seyrin devamı bekleniyor.

Bitcoin Cash yüzde 18’e varan bir yükseliş yaşadı

Adeta bir sağanak yağış etkisi gösteren piyasanın yükseliş hareketi Bitcoin Cash’de de toplamda yüzde 18 civarında bir yükselişe neden oldu. Bitcoin Cash 2 saatte 445 dolar fiyatından 528 dolara kadar bir yükseliş gördü. Sonrasında gelen düzeltme ile de yazım esnasında 475 dolardan el değiştiriyordu.

15 Ekim rallisi kripto paraları hareketlendirdi

ilk 10 kripto
kaynak:CoinMarketCap 

15 Ekim rallisi olarak kayıtlara geçirebileceğimiz sabah saatlerindeki yükseliş, piyasayı oldukça heyecanlandırırken, hareketin 3. saatinde yaşanan düzeltme rallinin mola vermesine ya da son vermesine neden oldu. Fakat bu yükseliş ile kriptolarda özellikle ilk 10 kripto para da öğle saatlerinde ortalama yüzde 3’e yakın bir yükseliş görüldü.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin