Toyota dijital para birimi geliştiriyor
Toyota dijital para birimi geliştiriyor

Kripto para piyasaları haftasonuna yükselişle başladı: 1 günde 100 milyar dolar artış oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları Cuma günü yaşadığı büyük düşüşün ardından haftasonuna yükselişle başladı. Perşembe günü 500 milyar dolar seviyesinden gerilemeye başlayan Kripto paraların toplam hacmi, Cuma günü son zamanların en düşük seviyesi olan 350 milyar dolar’a kadar düşüş sağladı. Cumartesi ile birlikte fiat para birimlerinden kripto paralara akan büyük yatırımlar, kripto paraların piyasa hacmine 100 milyar dolar artış sağladı ve 450 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Kripto para piyasaları
Coinmarketcap Kripto para piyasaları toplam hacmi grafiği

Bitcoin fiyatı 9,000$

Cuma günü yaşanan düşüşün en büyük oyuncusu Bitcoin, 7,800$ seviyesine kadar geriledi. Bazı kesimlerin son düşüş olarak gördüğü bu düzeltme sonrası 24 saat içinde %8’in üzerinde artış ile haber saatinde 9 bin dolar bandını tekrar aşmayı başardı. 20 bin dolar seviyesinden kademeli bir şekilde düşüşle yatırımcılarına endişe veren Bitcoin fiyatı, son yükselişi ile piyasaları bir nebze rahatlatmış görünüyor.

Coinmarketcap Bitcoin fiyatı grafiği

Ethereum neredeyse yüzde 10 artışla tekrar 1000 dolara seviyesine kadar yükseldi. Ethereum, tüm zamanların en yüksek noktalarını 10 Ocak’ta gördü ve zaman zaman Ocak ayında daha geniş bir pazar için kırmızı bir denizde seyrek yeşil bir yer buldu. Ancak kan dökülmeye devam ederken, kripto pazarındaki şiddetli düzeltmelere karşı bağışıklık kazanmadığı ortaya çıktı ve iki defada 800 doların altına düştü.

eth aylık

 

Son kazanımların sürüp sürülmeyeceği henüz belli olmamasına rağmen: Mevcut çöküş döneminde Aralık ayı ortasında 653 milyar dolarlık yüksek pazar payı seviyesinden neredeyse yarı yarıya gerileyen kripto yatırımcıları nihayetinde biraz rahatlamaya başladı.

Pazar, son haftalarda çok fazla rüzgar geçirdi. Kore’de nihayet , kripto para ticaretinin yasaklanmayacağı netleşti.

Sadece iki gün önce, Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley’in hükümetin kripto paralar hakkındaki tutumunu açıklaması üzerine büyük bir rüzgar esti.

26 Ocak’ta Tokyo merkezli kripto para borsası Coincheck’in 530 milyon dolar değerinde NEM çalındığını duyurması ile bir başka endişe akımı oluştu. Ancak borsa, madurlara ödeme yapılacağını duyurdu.

29 Ocak Pazartesi günü Bitfinex ve denetçisi Friedman LLP‘nin bağları koptuğu duyurusu yapıldı. Bu duyuru ile, 2,3 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan Tether’in (USDT) arkasında USD desteği olup olmadığı tartışmalarına yol açtı.

2015 yılından beri her Ocak ayında kripto para piyasalarında bir düşüş yaşanıyor.  Bu düşüşe gösterilen en büyük neden olarak, Asya pazarındaki yatırımcıların Yılbaşı kutlamaları için kripto paralarda bulunan varlıklarını fiat para birimine dönüştürmeleri gösteriliyor.

Ocak-2015

Ocak-2016

Ocak-2017

Ocak-2018

Ancak bu yıl, Kripto para piyasaları yalnızca geleneksel Asya alışkanlıklarından değil, yukarıda belirttiğimiz birçok nedenden etkilenmiş görünüyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin