kripto sinyal

Kripto Para Nasıl Kazanılır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren kripto para birimi, merkeziyetsiz yapısıyla alternatif bir değer saklama aracı olarak görülür. Peki dünya çapında kabul gören kripto sanal para birimi üzerinden nasıl kazanç elde edilir? Kripto paradan kazanç sağlamak için alternatif yollar bulunur. Madencilik, al sat, yatırım ve kripto parayı ödeme aracı olarak kullanma belirtilen alternatifler arasındadır. 

Her birinde farklı teknik özellikler ön plana çıktığı için yöntemi seçerken, yatırım anlayışınız ve stilinize göre karar verebilirsiniz. Yöntemi seçtikten sonra işlem yapacağınız borsaya karar vermeniz gerekir. Tercih edilen coin türüne göre ön plana çıkan aracı platformlar bulunur. Kripto paralarda anlık değişimleri gösteren bir platform üzerinden gerekli verilerin takibini yaparak kripto para kazancı elde edebilirsiniz.

Kripto Para Nedir?

Çevrimiçi değer aktarmayı mümkün kılan ve fiziki varlığı bulunmayan sanal varlığa kripto para denir. Bitcoin ilk üretilen sanal para olmasının yanı sıra günümüzde kullanım hacmi en yüksek olan kripto paradır. Değer artışları ve talebin artması nedeniyle benzer özellikleri taşıyan altcoinler üretilir. Kripto para merkeziyetsiz yapısını Blokchain olarak adlandırılan koruma sisteminden alır. 

Her bir kullanıcının hesap bilgileri ve işlemleri farklı blok zincirlerine işlenir. Bu sayede hesap hakkındaki bilgiler sadece ilgili kullanıcı tarafından takip edilir. Yasal ve güvenilir olduğu için sık tercih edilen kripto paralar, değerindeki değişimlerle kazanç sağlama işlevini yerine getirir. Geleneksel borsayla benzer olarak kripto para borsasında da dalgalanmalar meydana gelir. Kripto paradan kazanç elde etmek isteyenlerin bu iniş ve çıkışları düzenli olarak takip etmesi gerekir.

Kripto Para Tarihi

Kripto paranın ortaya çıkışı ve popüler hale gelmesi çok eski bir tarihe dayanmaz. İsim hakkında farklı görüşler olsa da Satoshi Nakomato, 2009 yılında Bitcoin adında bir sanal para birimi oluşturur. Bu fiziki varlığı bulunmayan para birimi, değer kazancının ardından dikkatleri üzerine çeker. Bitcoin madenciliği ile başlayan süreç, 2010 yılında kripto paranın alışveriş amacıyla kullanılmasıyla devam eder. 

2011’de Namecoin adıyla ilk altcoin üretilmiştir. Ardından 2016’da Ethereum platformunda ether para birimi kripto piyasasına giriş yaptı. Ether, Bitcoin’den sonra en büyük hacimli kripto para olarak piyasada yerini almıştır. Bitcoin alternatifi olarak ortaya çıkan Litecoin ve Bitcoincash gibi altcoinlerde madencilik ve diğer işlemler daha hızlı yapılır. Bu nedenle altcoinlere olan talep de gün geçtikçe artarak devam eder.

 

Kripto Para Üreticiliği (Kripto Madenciliği)

Madencilik, kripto para birimlerinden kazanç sağlama yöntemlerinden biridir. Blokchain teknolojisi aracılığıyla gerçekleştirilen kripto para üretimi işlemlerine madencilik veya mining denir. Ödül karşılığında üretim işlemini gerçekleştirenler ise madenci olarak adlandırılır. Kripto para üreticiliği için yüksek işlemcili bilgisayar ve hızlı internet gibi gereksinimler bulunur. İlk yöntem olan CPU madenciliği, fazla enerji ve güç tüketimi nedeniyle bilgisayarlara zarar verme tehlikesi içerir. Bu nedenle ilgili yöntemi tercih edenlerin öncelikle gerekli donanım parçalarını edinmesi önerilir.

CPU’ya benzer olarak GPU ve ASIC gibi kullanacağınız ekipmana bağlı alternatifler bulunur. Ayrıca teknik donanımı bulunmayanlar için hizmet veren bulut madenciliği de oldukça tercih edilir. Madencilik yapacağınız para birimi, zaman, risk faktörü ve diğer etkenlere bağlı olarak bu alternatifler arasından seçim yapabilirsiniz.

 Alım Satım ile Kripto Para Kazanmak

Kripto alım satımında öncelikle işlem yapılmak istenilen para birimi ve platforma karar verilir. Fiziksel para borsasıyla benzer olarak kripto borsasında da dalgalanmalar meydana gelir. Sanal paraya talebin fazla olduğu dönemlerde para birimlerinin değerinde artış gözlemlenir. Dalgalanmaların olduğu dönemlerde izleyeceğiniz strateji ve uzun vade tercihi gibi değişkenler kazancınızı doğrudan etkiler. 

Enflasyon gibi olguların da etkili olduğu borsanın düzenli takibi alım satım ile kripto para kazanmak isteyenler için önemlidir. Bireysel olarak 7/24 piyasa takibinin mümkün olmaması işinde uzman kişilerden destek alma gereksinimi meydana getirmekte. Başarısı kanıtlanmış stratejiler ve uzmanlarca gerçekleştirilen risk yönetimi elde edeceğiniz kazancı olumlu yönde etkiler. Aralıksız piyasa takibi, analiz ve risk yönetimi gibi birçok hizmet sunan Kripto Sinyal ile kripto piyasalarına tam anlamıyla hakim olabilirsiniz. 


(Sponsorlu makale) Sorumluluk reddi: Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir. İçerikte geçen bilgiler kripto sinyal sitesine aittir. 

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel kripto para haberlerini Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin