kripto para madenciliği
Kripto para madenciliği mi kripto ticareti mi daha çok kazandırıyor?

Kripto para madenciliği mi kripto ticareti mi daha çok kazandırıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Araştırmacılar, kripto para ticaretinden daha çok kripto para madenciliği faaliyetlerinin daha fazla kazandırdığına vurgu yaptı.

California San Diego Üniversitesi’ne bağlı  araştırmacılar, kripto para madenciliğinin onlar üzerinde spekülasyon yapmaktan daha iyi olduğunu söylediler.

Çalışma raporunun baş yazarı Danny Huang, kripto para birimi çıkaran kişilerin ilgili borsada listelendikten sonra  işlem yapmaya başlayan spekülatörlerden daha yüksek bir gelir potansiyeline sahip olduklarını söyledi. Huang ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Ayrıca, madencilik veya spekülasyon yapıyor olsanız da, altcoin pazarının oldukça oynak fiyat hareketlerine sahip olduğunu belirtmek de yarar vardır.

Huang ve ekibi, madenciliğin gelir potansiyelini, işlem yapmaya karşı Bitcoin ve Litecoin dışındaki 18 dijital para için de analiz etti.

Araştırmacılar, madencilikten elde edilen gelirin rastgele bir altcoine yatırım yaparak elde edilen kazançlardan daha az riskli olduğunu da sonuçlarına ekledi.

Ekip, 18 altcoin ve madencilik işlemlerinin Litecoin ve Bitcoin‘e karşı yapılan işlemleri karşılaştırmak için dünya ticaret verilerini ve Blockchain’i kullandı. Araştırmacılar trader ve madenciler için kazanç potansiyelini belirlemek adına fırsat maliyetini kuramını kullandılar.

Daha kesin bir sonuca varmak için, farklı koşullar altında işlem yapma veya madencilik kullanarak her 1 dolar yatırım için günlük dönüşü simüle ettiler. Yedi günlük kontrollü araştırmada, ekip, madencilik için ortalama günlük getirinin yüzde 7 ila yüzde 18 arasında olduğunu tespit etti. Kripto ticaretinin ise % -1 ile% 0,5 arasında bir gelir elde ettiği sonucuna vardılar. Huang sözlerine şöyle devam etti:

Altcoinler, piyasaya madencilik veya satın alma yoluyla giren hevesli yatırımcıları etkiledi. Ancak riskler ve ödüller, özellikle de piyasa dalgalı olduğunda, potansiyel olarak önemli olabilir.

Kripto para madenciliği, Asya donanım satıcıları için önemli bir kazanç kapısı

Orijinal kripto para olan Bitcoin’in katlanarak büyümesiyle gelişen kripto para piyasası, Asya’da bilgisayar teçhizatlarına ve donanımlarına yönelik talebi oldukça arttırdı.

Dünyanın dört bir yanından gelen kripto madencileri, iş özelliklerine göre monte edilen düşük maliyetli madencilik ekipmanlarını satın almak için Hong Kong ve Singapur’a akıyor. Kripto madencileri özelikle ana kartlar, grafik işlem üniteleri (GPU’lar), taşınabilen kartlar, hafıza kartları ve güç bağdaştırıcıları gibi bilgisayar parçaları satın almaya geliyor.

Kripto para madenciliğinin büyümesinden memnun olmayanlar da var

Barkley Üniversitesi’ndeki SETI (Dünya dışı İstihbarat için Arama) projesindeki bilim adamları, artık hayati öneme sahip bilgisayar parçaları için kripto madencileriyle rekabet etmek zorunda olduklarından şikayet ediyor. Ve bu durumun, onların dünya dışı yaşam arayışlarına engel olduğunu söylüyorlar.

cryptovest

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin