Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!
Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!

Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto madenciliği operasyonları, lokasyon açısından sektörde bazı değişikliklere tanık oluyor. Madencilik devi Bitriver’ın CEO’su ile yakın zamanda yapılan bir röportaj, Rusya’nın kripto madencileri için tercih edilen bir sıcak nokta haline geldiğini ortaya koydu.

Pahalı elektrik kripto para madencilerini Rusya’ya itiyor

Rus madencilik şirketi Bitriver’ın CEO’su ve kurucusu Igor Runets’e göre Amerikalı ve Avrupalı ​​yatırımcılar, altyapılarını Çin, Afrika ve Latin Amerika’dan Rusya’ya taşıyor. Değişen hareketin arkasındaki ana sebep, bu tür bölgelerdeki pahalı elektrik maliyetleri olarak görülüyor.

Çoğu kripto madencisi, son birkaç aydır görülen Bitcoin (BTC) boğa koşusu sırasında maliyetleri düşürmek istiyor. Bitriver CEO’su Kommersant’a, bir madencilik şirketi olarak mevcut kapasitelerinin zirvede olduğunu söyledi. Runets, şirketin “önümüzdeki 18 ay içinde” 1 gigawatt’a (GW) ulaşmayı umduğunu belirtti.

Yaz sonu bekleniyor

Bu tür beklentiler, Bitriver’ı Krasnoyarsk’ta toplam 80 megawatt (MW) ile iki yeni kripto madencilik tesisi kurarak kapasitesini artırmaya teşvik ediyor. Öte yandan firma, Sibirya bölgesinde Buryatia’da 300 MW kapasiteli bir madencilik altyapısı daha kurmayı hedefliyor. Ancak ilk aşaması 100 MW’lık bir başlangıç ​​kapasitesine sahip olacak. CEO’ya göre Bitriver tarafından belirlenen son tarih bu yılın yaz sonu.

Diğer yerli madencilik şirketleri, kripto madenciliği barındırma için çeşitli uygulamalar başlatıyor. Bitcluster’ın kurucu ortağı Sergey Arestov, önemli sayıda toptan Çinli müşteri siparişinin şirkete gelmeye devam ettiğini vurguladı.

BTC fiyatlarına yönelik beklentilerin hala çok yüksek olması nedeniyle 2021 sonbaharından itibaren “talepte güçlü bir artışa” tanık olabileceği tahmin ediliyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin