Kötü amaçlı şifreleme, kötü amaçlı yazılım endüstrisinde giderek artıyor
Kötü amaçlı şifreleme, kötü amaçlı yazılım endüstrisinde giderek artıyor

Kripto para kötü amaçlı yazılım eğitimi: XBash

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı dünyasında bir çok şey oluyor. Kripto paralar bu konuda suçluların çok önemli bir hedefi olmayı sürdürüyor. Xbash adıyla giden yeni bir kötü amaçlı yazılım, farklı kötü amaçlı yazılım türlerinin en kötü yönlerini bir araya getiriyor gibi görünüyor. Özellikle endişe verici bir gelişme.

XBash çok ciddi bir tehdit

Kripto para meraklıları, farklı biçimlerde kötü amaçlı yazılımlarla ilgili deneyimlerinden adil bir şekilde paylarını gördüler. Cüzdan hırsızları, panodaki bilgiyi değiştirme yazılımı, fidye yazılımı ve Truva atları örneklerden sadece birkaçı. Bu yeterli değil gibi, şimdi son birkaç ay içinde bu tür malware tarafından enfekte yüz binlerce cihaz ile cryptojacking, son derece popüler hale geliyor görünüyor.

Artık bazı suçluların yeni bir kampanyada kötü amaçlı yazılımları en kötü şekilde ortaya çıkarmaya çalıştığı görünüyor. Xbash zararlı yazılımı gelecekte bu konuda tehdit oluşturabilecek ilk örnek. Hem Windows hem de Linux sistemlerini hedeflemek için tasarlandı ve kriptomlama, fidye yazılımı, botnet ve kendi kendine çoğaltma araçlarını bir arada kullanır.

Çok fonksiyonlu kötü amaçlı yazılımlar, büyüyen bir endüstri oldu

Çok fonksiyonlu kötü amaçlı yazılımlar, şimdi oldukça uzun bir süredir büyüyen bir endüstri oldu. Veri yıkımı ve fidye yazılımı bir arada yeni bir şey olmamasına rağmen, bu özel pakete botnet ve şifreleme özelliklerinin eklenmesi suçluların bu konuda yeni yöntemler keşfetmeye devam edeceğini gösteriyor. XBash’ın kendini hızlı bir şekilde tüm bir ağ üzerinden yayması gerçeği de bir çok endişeyi beraberinde getiriyor.

İlk raporlar, bu aşamada birkaç düzine insanın ve kurumun XBash’e kurban gittiğini gösteriyor. Bazı kurbanların ilgili fidye ödemesini yapmaları bekleniyor, zira süreçte suçlulara 6.000 dolar gönderiliyor. Bu rakam büyük bir sürpriz, çünkü Xbash’ın fidye yazılımı yeteneği, ödeme tamamlandıktan sonra verileri kurtarmanın bir yolunu sunmuyor.

Kötü amaçlı şifreleme, kötü amaçlı yazılım endüstrisinde giderek artıyor

Kapağın altında XBash, Linux ve Windows’a karşı kullanılabilecek üç farklı güvenlik açığından yararlanıyor gibi görünüyor. Linux hedeflerini dahil etme tercihi, Windows’un tüketiciler arasında en yaygın kullanılan işletim sistemi olduğunun düşünülmesi. Ancak iş dünyasında işler çok farklı. Linux bu bölümde yüce davranır ve XBash’ın düzenli kullanıcıları hedeflemek için tasarlanmadığını teyit eder.

Güvenlik araştırmalar XBash, WannaCry ve NotPetya ile bazı ürkütücü benzerlikler ortaya koyuyor. Bu yeni kötü amaçlı yazılımın her iki kötü amaçlı yazılım suçundan çok sayıda kod alması mümkün, çünkü her ikisi de yıllar içinde inanılmaz derecede başarılı oldu. Kötü amaçlı şifreleme, kötü amaçlı yazılım endüstrisinde giderek artan bir rol oynayacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin