YouTube, Ripple CTO’sunun hesabını askıya aldı!
YouTube, Ripple CTO’sunun hesabını askıya aldı!

Kripto para kanallarını kapatan YouTube’dan geri adım

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısa süre önce kripto para sektörüyle ilgili yayınlar yapan iki kanalı engelleyen YouTube, bir süredir endüstriyi engelleyici hamleler gerçekleştiriyordu. Platformun son olarak yasakladığı iki kanal yeniden aktif ettiği belirlendi.

Video paylaşım devi YouTube, son birkaç ay içinde platformunda kripto para birimleriyle ilgili birkaç kanalı engellemişti. Çok sayıda aboneye sahip olan ve sektörün yakından takip ettiği BTC Sessions ve Tone Vays kanalları, bugün itibarıyla yeniden açıldı. Platformun kripto para endüstrisine ilişkin tavrı uzun süredir tepkilerin odağındaydı.

İçerik oluşturucular yeniden kapatılma endişesiyle farklı platformlara genişliyor

YouTube’daki kripto içerik oluşturucularının endişesi yine de bitmişe benzemiyor. Kanallarının eski haline getirilmesinden sonra BTC Sessions, riski azaltmak için içeriklerini YouTube, Twitch, Facebook Live, Periscope, Twitter ve DLive’dan aynı anda yayımlayacaklarını duyurdu.

YouTube’un sansür politikası, Binance CEO’su Changpeng Zhao ve TRON kurucusu Justin Sun başta olmak üzere sektör liderleri tarafından yoğun bir biçimde eleştiriliyor. YouTube, geçen yıldan bu yana kripto paralarla ilgili kanalları askıya alıyor. Kripto topluluğu, içerik oluşturucularına yönelik hedefli saldırıyı kınamayı sürdürüyor.

YouTube daha önce de kripto para kanallarını kapatıyordu

Kripto YouTube kanalı Crypto Crow 9 Nisan’da platform tarafından askıya alınmıştı. Kanal daha sonra 14 Nisan’da yeniden açıldı. Kanal yönetiminin arkasındaki YouTuber Jason Appleton, platformun kanalını neden askıya aldığına dair hiçbir açıklama yapmadığını iddia etti. YouTube kanalları Ivan on Tech ve The Moon da yaklaşık bir ay önce bazı sorunlar yaşadıklarını dile getirmişlerdi.

Sansür sürerken merkezsiz bir içerik platformuna olan talep de her geçen gün artıyor. BTC Sessions destekleyen herkese teşekkür etti.

coinnounce

YouTube bir kez daha kripto para kanallarını kapatmaya başladı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin