Piyasa görünümü: MATIC %10 değer kazanırken Bitcoin 38.000 doları test ediyor
Piyasa görünümü: MATIC %10 değer kazanırken Bitcoin 38.000 doları test ediyor

Piyasa geri dönüş yapabilecek mi? Kripto para piyasası hakkında bilinmesi gereken 3 şey

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında fiyatlar düşmeye devam ediyor. Ancak bu satın almak için iyi bir fırsat olabilir. Fiyatlar yeniden toparlanabilir. Ancak bununla ilgili hiçbir garanti yoktur. Piyasada satın alma işlemleri gerçekleştirmeden önce, dikkate alınması gereken birkaç şey var.

Kripto para birimi fiyatları, son iki ayda görünürde sonu olmayan dik bir düşüş yaşadı. Bu tür bir volatilite olağandışı olmasa da, piyasadaki en büyük isimler birkaç hafta içinde değerlerinin yaklaşık üçte birini kaybettiğinde yatırımcılar için sinir bozucu olabilir.

Fiyatlar daha düşükken satın alma işlemleri gerçekleştirildiğinden dolayı piyasadaki düşüşler, yatırım yapmak için akıllı bir fırsat olabilir. Ancak bu, fiyatların eninde sonunda toparlanacağı varsayıldığında mantıklıdır. Hiçbir zaman garanti edilmez.

Kripto piyasası şu anda sallantıda ve kimse ne olacağını kesin olarak bilmiyor. Fiyatların toparlanması ne kadar olası? İşte bilmeniz gerekenler.

1.Son çöküşe katkıda bulunan faktörler

Herhangi bir yatırım veya sektör düşüşe geçtiğinde, büyük resme bakmak sebepleri görmede yardımcı olur. Bu, satışın belirli yatırımın kendisinden mi kaynaklandığını yoksa oyunda daha büyük faktörlerin olup olmadığını belirleyebilir.

Kripto para piyasasındaki düşüşün çoğu, Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırmayı ve ekonomiyi kalkındırmaya yönelik teşvik planlarını açıklamasıyla ilgili.

Ekonomik belirsizlik dönemlerinde yatırımcılar, riskli yatırımlardan uzaklaşma, paralarını tahvil etme veya daha güvenli seçeneklerin arkasına koyma eğilimindedir. Bu, kısa vadede kripto para piyasası için iyiye işaret olmasa da, kötü bir şey değil.

Kripto para birimleri uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Dolayısıyla mevcut belirsizlik sonsuza kadar sürmeyecektir. Bir noktada, yatırımcılar risk almaya daha istekli olacak ve muhtemelen piyasaya olan ilgi yeniden canlanacak.

2.Kripto para piyasasının uzun bir aşırı volatilite geçmişi vardır

Piyasa, son birkaç yılda benzeri görülmemiş bir büyüme görmüş olsa da, volatiliteye yabancı değil. Aslında, önceki düşüşlerle karşılaştırıldığında, bu son düşüş oldukça ılımlı kalıyor.

Örneğin, piyasa lideri olan Bitcoin (BTC) fiyatı 2013 yılından bu yana birçok kez %80’den fazla düştü. 2021 yılında en gözde altcoin olan Ethereum (ETH) birkaç hafta içinde yaklaşık olarak %54 oranında düştü. Ve 2018 yılında Ethereum, yıl boyunca değerinin %95’ine yakınını kaybetti.

Düşüşler göz korkutucu olabilir. Ancak kripto sektöründeki büyük oyuncular bazı şiddetli fırtınaları atlattı. Hatta sonucunda daha da güçlü çıktı.

3.Piyasanın spekülatif olması

Piyasanın bu çöküşten kurtulabileceği umut verici görünse de, hiçbir zaman garanti olmadığını hatırlamak önemlidir. Kripto para birimlerinin volatiliteden kurtulma konusunda güçlü bir geçmişi vardır. Ancak geçmiş performanslar mutlaka gelecekteki getirilere eşit değildir.

kripto para yatırım

Kripto para birimlerine yapılan yatırımlar hâlâ spekülatif bir yatırımdır. Yani, kimse uzun vadede nasıl performans göstereceğini kesin olarak bilmiyor. Fiyatlar kısa sürede toparlansa bile bu, uzun vadede yükselmeye devam edecekleri anlamına gelmez.

Ancak bu yatırım yapmamanız gerektiği anlamına da gelmez. Tabi ki satın almadan önce risk toleransınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir. Şu anda piyasa geri dönüş yaparsa bu günler satın almak için akıllı bir fırsat olabilir. Öte yandan fiyatların düşmeye devam etme olasılığını düşünmek de önemlidir.

Kripto para, potansiyel olarak kazançlı bir yatırım olabilir. Ancak aynı zamanda yüksek risklidir ve herkes için uygun değildir. Fiyatların geri dönme olasılığı yüksek olsa da, hiçbir garanti yoktur. Bu riski almaya istekliyseniz, şimdi yatırım yapmak akıllıca olabilir. Aksi takdirde, daha uygun başka yatırım yöntemlerini gözden geçirmeniz mantıklı olabilir.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin